50 de zile ramase pana la Kino Maidan!

January 27, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Film

One World Romania, Festivalul international de film documentar dedicat drepturilor omului, ajunge anul acesta la cea de-a opta editie, care va avea loc la Bucuresti in perioada 16-22 martie.

Abonament-One_World_Romania

Festivalul One World Romania este organizat de Asociatia One World Romania alaturi de Centrul Ceh Bucuresti si se bucura de sustinerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

In 2015 motto-ul festivalului este kino maidan – locul de unde pleaca privirile documentaristilor si catre care se intorc filmele lor – la Bucuresti, ca si la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncam o privire asupra maidanelor de pe 5 continente si ii asteptam pe bucuresteni la proiectii si evenimente conexe sa discutam impreuna despre cateva dintre cele mai presante probleme ale societatii in care traim.

Alegerea justificata, tinand cont de ultimele evolutii pe scenele politice si sociale din zona, va suscita cu siguranta discutiim cu atat mai mult cu cat lucrurile nu se prezinta in alb si negru, iar in ceea ce priveste zona gri, nu e intotdeauna care din cele doua directii devine alba. Dar, de aceea suntem jurnalisti, respectiv cineasti, ca sa dezbatem cu obiectivitate toate aceste subiecte.

Revenind la Festivalul One World Romania 2015, ca si pana acum, filmele vor fi impartite in mai multe sectiuni tematice, printre care se numara: o sectiune despre ”golanii” care revendica democratia tocmai acolo unde pare sa isi fi pierdut busola, una despre capitalismul salbatic instalat in fostele tari comuniste, o sectiune dedicata trecerii delicate de la adolescenta la maturitate, etc. Spectatorii vor avea ocazia sa vada documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare romanesti noi si filme dintre cele mai surprinzatoare ca tratare si tema.

Pentru a ilustra cea de-a opta editie a festivalului One World Romania organizatorii i-au avut alaturi pe coregraful Paul Dunca si Centrul National al Dansului. Afisul festivalului este realizat de Ana Blidaru.

Proiectiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si Muzeul Taranului Roman. Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro. Biletele vor fi puse in vanzare pe site-ul Eventbook.ro, dar pana atunci, primii 50 de fani One World Romania pot achizitiona de aici abonamente la un pret special: http://bit.ly/1uSjxVO.

Ramaneti conectati la Kino maidan pentru a afla cele mai noi stiri despre singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din Romania!

Revenim cu vesti in curand!

0 comments

Leave a reply

Toti pentru POLI #incepe

Fundaţia Calea Victoriei

Abonare

Titlul articolului direct în mail

#nuinseamnanu

ASU POLI Centrul de Copii si Juniori