Alexandrina la GuerriLIVE, în 7 puncte.

March 4, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Alexandrina a fost invitata la GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Serban, emisiune realizată în Energiea din Bucureşti. Subiectul zilei a fost noul album Flori de Spin, a cărui dată de lansare am şi aflat-o cu această ocazie.

guerrilive cu alexandrina 1

1.Alexandrina lansează mult aşteptatul album Flori de Spin printr-un concert ce va avea loc pe 5 aprilie 2014 la Sala Radio. Artista şi-ar dori şi un eveniment de prelansare a albumului care ar putea să aibă loc pe 26 martie în Club Control din Bucureşti.

2.Flori de spin e un album realizat în totalitate de Alexandrina, de la versuri, până la compoziţie şi orchestraţie. Ca să o citez exact “Flori de spin e o bună bucată din viața mea. Piese noi, piese vechi. Scrise printre triste sau fericite insomnii. Este prima mea experiență în orchestrație muzicală. Flori de spin e feminin și de ascultat în căști. Noaptea, în singurătate”.

3. Albumul a fost înregistrat între februarie 2012 şi noiembrie 2013 la Timişoara acolo unde se află echipa cu care lucrează Alexandrina. “Am ales Timișoara, pentru că e important să mă înțeleg cu oamenii și să îi iubesc. Acolo îmi bate inima”. În Band-ul artistei se regăsesc o parte din membrii trupei Blazzaj (nu degeaba am văzut-o pe scenă la aniversarea Blazzaj 15 ani), colaborarea lor datând din 2007, şi dacă nu mă înşel albumul din 2009, Om de lut a fost produs tot de Petrică Ionuțescu și Gabriel Almași.

4. Alexandrina cântă, pictează şi scrie, toate acestea definind-o ca artistă, fiecare latură având importanţa ei. Mai puţină lume ştie că la un moment dat, pentru foarte scurt timp, a lucrat şi în publicitate. Dintre planurile şi ideile ei pentru viitor a amintit de dorinţa de a scrie muzică de film, de a scrie şi ilustra o carte, nu neapărat pentru copii şi nu în ultimul rând, sp creeze o linie de haine, acesta fiind momentan un mic secret.

5. Alexandrina a preluat pasiunea pentru pictură de la tatăl ei Victor Hristov, alături de care a şi avut expoziţii şi evenimente comune. Pe viitor îşi doreşte şi un proiect muzical alături de fiica ei Valentina, pe care o simte aproape de muzica ei.

6. La un moment dat Bogdan Şerban a decretat că Alexandrina e artistul cu “cele mai eliptice răspunsuri din istoria GuerriLIVE Radioi Session“. Pe parcurs situaţia s-a mai schimbat.

7. Filmul vieţii Alexandrinei ar avea pe coloana sonoră muzica post-rock-erilor islandezi de la Sigur Ros.

 

Alexandrina l-a a avut alături de ea pe scena GuerriLIVE Radio Session din Energiea pe Alexei Turcan, “printre altele” şi chitarist în trupa Travka.

Următoarea întâlnire cu GuerriLIVE şi Bogdan Şerban îi are ca invitaţi pe Sensor şi Mara, iar cu Alexandrina vă puteţi întâlni la sfârşitul lunii, şi pe 5 aprilie la Sala Radio, la lansarea albumului Flori de Spin.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.