Algocalminul începe să dea dureri de cap

March 31, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Chiar de mâine, atunci când veţi avea nevoie de o reţetă cu parafa unui doctor ca să cumpăraţi algocalmin. Ştiu că va fi 1 aprilie, dar nu, nu e o glumă pusă la cale de farmaciştii din toată ţara.

Pur şi simplu de mâine intră în vigoare Hotărârea Consiliului Ştiinţific (HCS) al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) din 23 martie 2010, referitoare la modificarea statutului de eliberare a medicamentelor care conţin metamizol. Modificare venită practic ca urmare a alinierii la deja mult invocatele norme europene.

Algocalminul a fost în ultimii ani pe primele două locuri la categoria cele mai vândut medicament în România (la concurenţă cu Nurofen). Măsura are la bază posibilele efecte nocive ce pot surveni în cazul abuzului de metamizol, în ideea de a stopa consumul exagerat şi necontrolat.

Nu intru în alte detalii tehnice, sunt disponibile aici şi închei amintind toate medicamentele care conţin metamizol şi care de mâine vor putea fi procurate doar cu reţetă: Algoremin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algocalmin, Algozone, Alindor, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.