Anim’est 2012 la Bucuresti si Cluj Napoca

September 24, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Film

Festivalul Internaţional de Film de AnimaţieAnim’est ne propune și în 2012 o editie, a 7-a, foarte interesantă. Anim’est Bucuresti are loc intre 5 si 14 octombrie iar Anim’est Cluj Napoca se va desfășura în weekend-ul 26-28 octombrie. 

Cinema Patria, Cinema Studio și Club Control vor fi gazdele festivalului de anul acesta, festival care ne propune, ca deobicei, un concurs, expoziții, workshop-uri de animație și bineînțeles tradiționalele Anim’est parties care se țin evident în club Control.

Tara invitata la Anim’est 2012, este Germania, festivalul invitat e Internationale Trickfilm Festival Stuttgart, școala cinematografică vine tot din Germania, Hochschuke fur Film und Fernsehen “Konrad Wolf” iar studioul invitat LAIKA își are sediul în Portland iar în portofoliu lor regăsim; printre altele, animația Coraline.

Programul festivalului e ca deobicei unul dens si interesant. Cinema Patria găzduiește pe 6 octombrie The Night of the Animated Bad Taste, o noapte cu proiecții rare și mai ales politically incorrect, extravagante sau de-a dreptul scandaloase, în fuincție de toleranța fiecăruia. Iar ca să dau și un reper de la finalul Anim’est 2012 amintesc de show-ul special de muzică și animație pe care Sonja & Band îl vor prezenta în seara zilei de 13 octombrie la Cinema Patria.

Organizatorii Anim’est au pregătit cu grijă fiecare detaliu, mai mult ne-au și prezentat fiecare pas făcut. Secțiunea Știri e locul potrivit pentru a vă face o idee despre cum va arăta cea de-a 7 a ediție a celui mai tare festival de film de animație din România.

Animest.ro e de altfel locul în care găsiți toate informațiile despre festival, acolo unde veți putea consulta cel mai probabil și programul celor 9 zile de film. Pentru o comunicare interactivă, puteți să vă alăturați “echipei” și pe facebook.

Eu îmi propun și de data aceasta să ajung măcar la unul din evenimentele Anim’est 2012, dacă o să și reușesc chestia asta va fi o chestie, caz în care voi reveni și cu detalii.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.