Anneke prezintă albumul Drive în The Silver Church

October 7, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Anneke van Giersbergen revine la București în turneul de promovare a albumului Drive, pe care l-a lansat în septembrie 2013. Concertul va avea loc în The Silver Church Club pe 27 noiembrie și cu siguranță îi va aduce în sală atât pe fanii mai noi ai olandezei, dar și pe nostalgicii perioadei The Gathering cei care o ascultă pe Anneke de la mijlocul anilor ’90.

anneke drive

Din ultima categorie fac si eu parte și mă pregătesc ”sufletește” pentru a 5-a întâlnire cu Anneke, după trei concerte The Gathering și concertul din primăvara lui 2012, care a avut loc tot în The Silver Church (ceea ce nu se vrea a suna a laudă).

Anneke avea doar 21 de ani în 1994 atunci când debutează alături de The Gathering pe albumul Mandylion, unul din cele mai reusite materiale ale trupei olandeze, măcar în opinia mea. A înregistrat nu mai puțin de 6 materiale împreună cu frații Rutten &co, pentru ca din 2007 să se îndrepte spre o carieră solo avându-l alături pe soțul ei, bateristul Rob Snijders. Între 2007 și 2010 au apărut trei albume sub titulatura Agua de Annique, începând din 2010 Anneke luând decizia să semneze cu propriul nume.

Dacă la precedentul concert m-am dus fără să fii trecut temeinic prin ultimele materiale, de această dată am dedicat câteva ore noului album Anneke van GiersbergenDrive, lansat pe 23 septembrie la Pias/Agua Recording. Materialul include 10 piese, un pop-rock mai degrabă simpluț cu piese pe care Anneke nu pare să se întrebuințeze la maxim.

Nu aș merge până acolo încât să spun că e un album slab, nici că e din cale afară de repetitiv, cu toate acestea ceva îi lipsește (trecând peste registrul ăsta pop-ish cam ușurel) aduce prea mult cu celelalte materiale solo. Primul single promovat a fost piesa care dă și titlul albumului, Drive, de curând fiind lansat și un lyric video al piesei The Best is Yet to Come. făcut pare-se pe un Commodore 64 (pentru cine a prins vremea aia, e un detaliu simpatic). Dintre celelalte piese, aș aminti aici We Live On, Shooting for the Stars și Mental Jungle, piese ce au un pic mai multă ”personalitate”.

La București vom avea ocazia să ascultăm pe lângă piese de pe acest ultim material și titluri clasice din discografia The Gathering (poate va fi mai generoasă în sensul ăsta decât la precendentul concert) și Agua de Annique.

Bilete pentru concertul de pe 27 noiembrie 2013 din The Silver Church Clubse costă în presale 40 de lei atât online cât și prin rețeaua Eventim și magazinele Diverta iar în seara evenimentului, pretul unui bilet va fi de 60 de lei. (alte detalii pe www.tscarena.ro).

La capitolul detalii și ultime informații despre Anneke avem la dispoziție și www.annekevangiersbergen.com

Fie că apucați să ascultați albumul Drive, fie că nu, pe 27 noiembrie să nu ratați întâlnirea cu Anneke van Giersbergen din The Silver Church.

În așteptarea concertului vă las și cu videoclipul Take Me Home, lansat în ianuarie 2012.

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.