Art By Chance – filme din întâmplare

August 26, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Film

Art By Chance e un nou concept de “festival de film foarte scurt” care are loc simultan (sau nu) în mai multe ţări, vreo douăzeci şi ceva (Austria, Belgia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Statele Unite, România) şi în peste 200 de locaţii.

Art By Chance işi propune să aducă filme de foarte scurt metraj în stradă pentru a crea un alt gen de legătură cu cinefilii de ocazie. Proiecţiile au loc pe panourile publicitare din metrouri, autobuze, aeroporturi, muzee, cafenele şi la câteva festivaluri de muzică. De aici şi numele manifestării, filmul şi privitorii se întâlnesc din întâmplare (Art by chance – Artă din întâmplare).

Art by Chance a luat naştere şi din dorinţa de a oferi publicului un altfel de conţinut pe un suport care în general suportă doar imagini publicitare, uneori de o calitate îndoielnică.

 

 

Mai multe detalii despre cea de-a treia ediţie a evenimentului sunt evident disponibile pe siteul Art By Chance. Clipul de mai sus e unul din cele 95 care au participat la selecţia pentru Art By Chance 2011.

România participă pentru prima dată la eveniment, cele 23 de filme foarte scurte, care au mai puţin de un minut, pot fi văzute în aceste zile pe ecranele de la Tuborg Green Fest Peninsula, festival care a început ieri la Tîrgu-Mureş.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.