Avanpremieră audio-video Gărâna Jazz Festival 2015

July 6, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Gărâna Jazz Festival 2015 are loc între 9 şi 12 iulie 2015. “Patru zile de jazz care vă vor tăia răsuflarea, într-un loc spectaculos. Creează dependenţă!” Asta ca să citez din prezentarea oficială, susţinută de altfel şi de faptul că festivalul a ajuns la ediţia cu numărul 19.

garana jazz fest 2015

Festivalul va fi deschis de Enzo Favata Quartet, joi, pe 9 ulie, de la ora 19, urmând ca ultimele adcorduri să aparţină unor alţi reprezentanţi ai jazz-ului iitalian, Stefano Battaglia Trio. Pe scecna principală vor mai urca Tigran Hamasyan, Vlatko Stefanovski, Adam Bałdych & Paweł Kaczmarczyk, Sebastian Spanache Trio, Stanley Clarke Quartet, Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel, Renaud Garica Fons ori Snarky Puppy.

Înainte de a trece la o foarte subiectivă avanpremieră a Gărâna Jazz Festival 2015, cu o scurtă prezentare a cinci dintre artiştii care urmează să urce pe scenă, iată câteva informaţii utile pentru cei care vor să urce spre Gărâna.

Aşa cum ne-am obişnuit, abonamentele şi biletele sunt disponibile doar la intrare la preţul de 300 de lei pentru întreg festivalul, 230 de lei pentru 3 zile (joi-sâmbătă sau vineri-duminică) sau 80 de lei pe seară. Pentru că mi se pare extrem de bine gândit, vă invit să descoperiţi info-kit-ul pregătit de organizatori info-kit-ro. Informaţiile de ultimă oră vor fi disponibile pe www.garana-jazz.ro şi pe www.facebook.com/GaranaJazzFest.

Gărâna Jazz Festival e unul din acele evenimente în care nu e vorba doar de muzică ci şi de atmosferă, de toată senzaţia pe care o ai în cele patru zile pe care le poţi petrece la Gărâna. Vorbind despre muzică, pe scena din Poiana Lupului vor sosi şi reveni multe nume interesante, dar asta e deja un clişeu.

Într-o ordine aleatorie şi după criterii subiective, avanpremiera mea audio-video propune următoarele nume.

Tigran Hamasyan Trio

Tigran live e o adevărată provocare pentru public. Armeanul dispune de o forţă interpretativă deosebită, dublată de o măiestrie care îi permite să jongleze cu registrele pe care le abordează. Trio-ul Tigran Hamasyan – pian, Sam Minaie – bas şi Arthur Hnatek – tobe au cântat în 2013 la Bucureşti, în turneul de promovare a albumului Shadow Theater. Atunci era o formulă inedită. Între timp au lansat materialul Mockroot, pe care îl vor şi prezenta la Gărâna.

 

Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel

Jazz marca “Oregon” cu Ralph Towner +jazz austriac semnat Wolfgang Muthspiel, adică un dialog între chitara cu 12 corzi şi chitara electrică.

 

Sebastian Spanache Trio

Sebastian Spanache, Csaba Sánta şi Radu Pieloiu, aczivează din 2012 într-o formulă ce continuă o colaborare ce datează de mai mult timp. La Gărâna vor fi unii dintre reprezentanţii jazz-ului din Timişoara. La finalul anului trecut, am şi stat puţin de vorbă cu Sebastian, despre trupă, despre muzică şi nu numai.

Snarky Puppy

Michael League si colegii lui sunt dovada clară că prieteniile din şcoală te duc departe. Chiar şi la un premiu Grammy pentru “Best RnB performance” pe care l-au câştigat în 2014. Eu i-am văzut în 2013, e drept într-un concert de club.

Stanley Clarke Quartet

Unul din numele grele ale jazului ultimilor 40 de ani, cu o carieră ce include peste 20 de albume, zeci de albume în colborare şi 4 premii Grammy, Stanley Clarke cântă sâmbătă seara, pe 12 iulie, la Gărâna Jazz Ferstival 2015.

Îl vom regăsi pe scenă în formula Stanley Clarke – bas, Beka Gochiashvili – pian / keys, Michael Mitchell – tobe, Brady Cohan – keyboard.

Gărâna Jazz Festival 2015 începe aşadar joi seară, pe 9 iulie. Mai aveţi timp să ajungeţi la Gărâna.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.