Avishai Cohen își prezintă noul album – Almah

October 28, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Avishai Cohen lansează noul album – Almah, peste doar câteva zile, mai exact pe 4 noiembrie 2013. Almah, albumul cu numărul 14 al basistului israelian, e un proiect in care Avishai Cohen Trio cântă alături de un cvartet de coarde și de un oboi, un material ce marchează o apropiere de primele influențe ale muzicii lui Avishai.

avishai cohen almah

În ultimele săptămâni muzicianul a prezentat noul album pe mai multe scene din Europa, unul din evenimente, cel din cadrul festivalului Nancy Jazz Pulsations e disponibil online în varianta video, așa că ne putem bucura și noi de el. (edit: din păcate, cel puțin pentru moment, clipul nu mai e disponibil)

Teoretic, ținând cont de concertele de la Timișora Jazz Festival, de la Festivalul de la Gărâna sau de evenimentul Twin Arts sold-out de la Sala Radio din București, din această primăvară, Avishai Cohen e un nume relativ cunoscut publicului român, sau cel puțin amatorilor de jazz. Născut în Israel, începe să studieze pianul de la 9 ani dar inspirat de Jaco Pastorius, la 14 ani se dedică bass-ului pe care îl va studia apoi la New York. După un prim an dificil, în care e nevoit să cânte în parc sau să lucreze în construcții pentru a se întreține, Cohen intră în atenția lui Chick Corea care îi oferă primul contract, și alături de care va cânta în cvartetul Origin. După o colaborare de aproape 9 ani, în 2003 Avishai Cohen pune bazele propriilor proiecte, Avshia Cohen Trio și Razdaz Recordz.  (alte detalii pe avishaicohen.com).

Almah, noul album al muzicianului, propune o colecție deosebită de piese noi, originale și reinterpretări ale unor cântece tradiționale descoperite de Avishai un adevărat explorator al tradițiilor cuturale și mai ales muzicale, mai vechi și mai noi, din spații dintre cele mai diverse, cu piese ce amintesc de tradiții israeliene, rusești dar și spaniole (și) sefarde. Pentru că e vorba de un concert de prezentare, Avishai oferă publicului câteva detalii despre fiecare dintre piesele de pe album.

Iată care sunt piesele cântate pe scena Nancy Jazz Pulsations de Avishai Cohen Trio

1:11 – Overture

5:22 – Song For My Brother

13:36 – Puncha Puncha

19:48 – On a Black Horse

28:45 – A Child Is Born

38:23 – Kumi Venetze Hasadeh

43:46 – Nigun Atik

49:39 – Arab Medley

57:20 – Southern Lullaby

1:00:45 – Morenika

1:07:04 – Thirteen

1:15:57 – Solo improvizatie

1:21:02 – Vamonos Pal Monte (solo)

1:24:12 – Alfonsina Y El Mar

1:29:39 – Remembering – Avishai Cohen Trio

Avishai Cohen Trio:

AvishaiCohen – Double Bass

Nitai Hershkovits – Piano

Ofri Nehemya – Drums

și

Cordelia Hagmann – Violin

Amit Landau (עמית לנדאו) – Viola

Noam Haimovitz Weinschel – Viola

Yael Shapira – Cello

Yoram Lachish – Oboe

UPDATE: fragment disponibil

Dupa ce prezintă piesele de pe Almah, Avishai Cohen oferă publicului trei piese solo, pentru ca, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, finalul întâlnirii să îi readucă pe scenă pe Nitai Hershkovits și Ofri Nehemya pentru… Remembering.

Așa cum spuneam, noul album va fi disponibil începând cu 4 noiembrie.

Până atunci avem însă înregistrarea de mai sus iar mai devreme sau mai târziu vom avea cu siguranță ocazia să îi și revedem pe Avishai Cohen Trio, poate chiar în formula aceasta extinsă.

Enjoy!

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.