Bibliotecă pentru un sat (din Banat)

November 23, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Eu sunt genul de cititor care mai degrabă strânge cărţi decât să renunţe la ele. Tocmai de aceea, în primă fază am avut un moment în care am trecut peste invitaţia la evenimentul Bibliotecă pentru un sat din Banat, mai ales că eram pe telefon, undeva în oraş.

biblioteca pentru un sat

Ajuns acasă, am recitit mesajul:

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Timiș îi invită pe cei doritori să doneze cărți, în vederea înființării unei biblioteci sătești.

Se caută în special cărți ce pot servi la educarea și formarea unor copii din clasele I – VIII, dar oferta nu trebuie să se limiteze la atât.

Dacă faceți curățenia de toamnă prin rafturile cu învățături, gândiți-vă că sunt copii și adulți care au nevoie de cărțile care v-au ajutat să fiți mai buni și mai înțelepți.

Campania va avea loc în perioada
20 nov. 2014 – 20 ian. 2015

Punctul de colectare a cărților este la Bierhaus – Timișoara (str. E. Ungureanu colț cu str. gen. E. Grigorescu).

Orar: după ora 12 ziua, până târziu în noapte.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să lăsați un mesaj la secțiunea ”comentarii” a evenimentului.
(fireşte îi puteţi contacta şi pe organizatori)

 

Şi m-am gândit la multe dintre cărţile “pentru copii” pe care le am în biblioteca din Timişoara. La drept vorbind viitorii micuţi Citadini probabil că nu le vor mai citi chiar pe toate, ca să nu mai amintesc şi că multe din cărţi sunt în două exemplare.

Aşa că, până pe 20 ianuarie 2015, va ajunge în Bierhaus şi  un pachet de cărţi din partea mea. Îi invit de asemenea pe prietenii din Timişoara să arunce o privire prin propriile biblioteci, poate găsesc ceva ce şi-ar putea găsi locul într-o bibliotecă sătească.

Evenimentul acesta este organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Timiș, care merită toată aprecierea.

 

M-aş bucura ca rândurile de mai sus să inspire şi cititori din alte oraşe, pentru că sunt multe sate care ar avea nevoie măcar de o mică bibliotecă.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.