Bogdan Ota la Cinema Patria (cronică de concert și poze)

June 20, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Bogdan Ota a susținut două concerte la Cinema Patria, pe 14 și 15 iunie 2013. Spectacolul Day Of WrathRevelația oferit de Bogdan Ota și Nordic Sonata Orchestra a mai adus pe scenă și o serie de invitați, Lucian Anghel și tânăra soprană Maria Simion.

bogdan ota bucuresti_DSC7694

Bogdan Ota e un tânăr pianist si compozitor român care a avut un parcurs muzical nu lipsit de încercări, ușor ieșit din comun. A făcut pian de la 7 ani, a urmat traseul clasic, liceu de artă, conservator, a pus bazele unui proiect propriu, o trupă de rock simfonic. Neuroleptica, unde l-a avut coleg pe Lucian Anghel. Deși au înregistrat câteva materiale în Germania, proiectul s-a dovedit a fi mult prea aparte pentru piața românească.

Într-un context aparent nefericit, dar care a avut un final dintre cele mai bune, Bogdan pleacă în Norvegia acolo unde ajunge pe scena Norway Got Talent, prestațiile din concurs deschizându-i toate ușile din industria muzicală din Norvegia, Europa și România.

Nu există accidente, ci doar căi de urmat, unul din motto-urile artistului, se potrivește foarte bine cu modul în care ne-am întâlnit și am ajuns să mi se ofere ocazia de a face acum câteva săptămâni un interviu dar și de a-l vedea sâmbătă seară live. (Multumiri Cristina Catea și felicitări pentru cele două evenimente reușite).

Spectacolul de la Cinema Patria a început cu un mesaj adresat omenirii de către Dumnezeu, de fapt mesajul de responsabilizare și dragoste față de ceilalți ce străbate întreg albumul lui Bogdan Ota. Am ascultat apoi primele trei piese, Black Friday, Mourning și Day Of Wrath în timp ce pe ecran s-au perindat imagini puternice si sugestive iar jocurile de lumini au completat atmosfera apocaliptică, intensă ce a transpus spectatorul în universul lui Bogdan Ota.

Așa cum o va face apoi după fiecare piesă, artistul a luat microfonul și a vorbit publicului, prezentând atât conceptul albumului cât și ideea fiecărei piese, sursa de inspirație din spatele ei și câteva imagini cuvinte legate de imaginile ce se vor perinda pe ecran.

Au urmat apoi Revelations, Story of My life, poate cea mai cunoscută lucrare, A glimpse of Happiness dar și câteva lucrări noi, Wedding in the sky cu tânăra și talentata soprană Maria Simion, dar și If I die cu Lucian Anghel mai vechiul colaborator al lui Bogdan Ota.

Muzica lui Bogdan Ota e imposibil de transpus în cuvinte, cu atât mai mult cu cât mesajul e dublat de imagini la fel de puternice care transformă experiența spectacolului într-o trăire extrem de intensă, de aceea mă găsesc într-o reală încurcătură, pentru că nu îmi rămân prea multe de spus. Aș mai spune doar că partea de visuals a fost inspirat aleasă imaginile reușind să accentueze sau să sublinieze mesajul pieselor.

Așa cum spuneam Bogdan Ota ne-a oferit lucrările de pe primul lui album despre care puteți afla mai multe pe siteul artistului. dar și câteva bucăți noi de pe urmărorul material, despre care nu a oferit alte informații.

Publicul a fost aproape de artist trăind la intensitate maximă această experiență muzicală și vizuală soclicitantă la care ne-a invitat Bogdan Ota, Day Of Wrath – Revelația nu e un spectacol comod, dar e o aventură mai mult decât interesantă.

Pentru Bogdan Ota urmează trei concerte în Australia și apoi, probabil lucrul la noul album. Mai multe detalii puteti afla de altfel și din interviul nostru.

În încheiere vă transmit și eu, alături de Bogdan mesajul de dragoste pe care l-a lăsat Isus Christos omenirii: ”Iubește-l pe aproapele tău, ca pe tine însuți”

E cea mai sigură cale pentru a deveni cu toții mai buni.
[slideshow_deploy id=’3792′]
 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.