Călărețul Singuratic 2013 vs Johnny Depp

July 8, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Film

Călărețul SinguraticThe Lone Ranger a fost povestea pe care au mizat cei de la Disney pentru weekend-ul de 4 iulie 2013. Regizat de Gore Verbinski si cu Johnny Depp în rolul lui Tonto, The Lone Ranger era anunțat ca un nou super film, de genul Pirații din Caraibe iar bugetul a fost unul pe măsură, undeva în jur de 250 de milioane de dolari.

calaretul singuratic 2013

Călărețul Singuratic e un western ce are ca punct de plecare celebra serie de emisiuni radiofonice cu The Lone Ranger lansată de radiourile americane în 1933, filmul din 2013 e însă un mix eclectic și postmodern de influențe și motive din o grămadă de alte filme, rezultatul fiind o nouă producție relativ simpatică semnată Gore Verbinski.

În rolul principal îl avem pe Armie Hammer care e un Texas Ranger cât se poate de puțin credibil, în timp ce personajul și rolul central îl are Johnny Depp care face din Tonto un personaj reușit, deși parcă o idee prea lunatic. (Alegerea lui pentru rolul de indian Comanche a fost justificată cumva de faptul că actorul a declarat în mai multe rânduri că s-ar putea să aibă strămoși Cherokee ssau Creek, fără să verifice niciodată povestea. În 2012, după ce a primit rolul lui Tonto, Depp a fost adoptat simbolic de un membru Comanche Nation. Cu toate astea, deși el consideră că rolul făcut pune într-o lumină pozitivă comunitatea Cherokee, au existat multe nemulțumiri). Dar ca să încheiem cu distribuția, mai trebuie să îi menționez pe Helena Bonham Carter, William Fichtner, Barry Pepper, Ruth Wilson sau James Badge Dale.

Unul din motivele pentru care cei de la Disney au mizat și investit atât în The Lone Ranger e că povestea revine pe ecrane după nu mai puțin de 32 de ani.

Nu o să vă povestesc filmul, dacă l-ați văzut veți știi la ce o să mă refer, dacă nu, vă puteți face o idee din trailerul de mai jos, oricum la filme de genul ăsta în care binele învinge inevitabil, ideea de ”spoiler” mi se pare un pic excentrică.

Călărețul Singuratic durează exact 149 de minute, adică mult, dar nu asta e problema pentru că e suficient de dinamic și spectaculos încât nu te apucă plictiseala. Eu recunosc că mă așteptam la o poveste un pic mai consistentă și mai serioasă, asta s-ar putea să fie problema mea. Pe de altă parte oamenii care au gândit filmul nu s-au dat nici ei la o parte de la aberații, începând cu faptul că Ranger-ul de secol XXI e unul pacifist care nu pune mâna pe armă și încheind cu mitraliera lui Terminator 2 care apare în finalul filmului și toate secvențele cu alergătură prin tren.

Dacă la capitolul poveste Călărețul Singuratic stă cam prost, sunt câteva detalii amuzante extrem de reușite (altfel spus e o comedie reușită, dar un film de acțiune mai degrabă slab) care salvează pe undeva filmul. Mă refer aici la rolul făcut de Johnny Depp, dar și la alte personaje, la calul care e super simpatic, dar și la iepurașii groazei (care nu prea înțeleg ce caută acolo).

Deși a fost lansat fix pe 4 iulie, cu ocazia marii sărbători a marii națiuni Americane, Călărețul Singuratic nu se sfiește să ofere o imagine reală a ceea ce a însemnat construirea căii ferate ce străbate America, sacrificarea fără scrupule a indienilor care au fost masacrați fără milă din interesul unora de a face avere.

Călărețul Singuratic – The Lone Ranger a costat, după cum spunea, aproximativ 250 de milioane de dolarii. Încasările din primele cinci zile au fost cel puțin modeste, undeva în jur de 73 de milioane de dolari, de altfel nici criticii de film nefiind extrem de generoși cu producția de la care se aștepta probabil mai mult decât era cazul doar pentru că e regizată de Gore Verbinski si cu Johnny Depp.

Filmul va mai rula probabil o vreme și în cinematografele de la noi, dacă vă plac western-urile și poveștile cu multă acțiune și efecte de tot felul, merită să luați în calcul și Călărețul Singuratic – The Lone Ranger chiar dacă nu e 3D, merită văzut pe ecran mare.

Dar nu vă așteptați la nimic foarte serios.

Edit: S-a prins cineva care e faza cu iepurii aia fioroși și carnivori?

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.