Când jurnaliştii şi jandarmii sunt mai huligani decât ultraşii

November 14, 2016   /   byCitadinul  / Categories :  Sport

Puţine lucruri mă pot face să intervin pe un profil sau altul pe facebook. Unul din ele sunt comentariile experte care ne explică savant cum dacă ai citit la viaţa ta mai mult de 10 cărţi n-ai ce să cauţi pe stadion la un meci de fotbal şi că în peluză nu merg decât băieţi de-aia care nici nu ştiu să citească, puşi doar pe bătaie.

O imagine falsă pe care din păcate presa o întreţine şi propagă cu inconştientă şi pe care moraliştii de ocazie o amplifică, chit că n-au fost în viaţa lor în peluză şi nu ştiu nimic despre fenomenul ultras.

Ieri Politehnica Timişoara a jucat cu UTA. Stadionul pe care a fost organizat meciul e o glumă, astfel că ultraşii Timişoreni care au primit 90 de bilete au decis să trimită în tribună câteva grupe de copii.

Peluza Sud a organizat fireşte deplasarea, una masivă, memorabilă, aşa cum se poate vedea şi în video-urile şi pozele disponibile pe pagina de facebook a echipei POLITEHNICA TIMISOARA. (Felicitări tuturor celor implicaţi, inclusiv Băieţilor în Ghete pentru clipul filmat în autocar la întoarcere).

Nu au lipsit incidentele, inevitabile ţinând cont de rivalitatea dintre CVUCS şi ultraşii din Arad.

Iată câteva din titlurile care au apărut în presă:

prosport

Prosport nu se dezminte, facem jurnalism de doi lei numa’ să iasă cu scandal şi trafic “Unii martori susţin că bărbatul ar fi fost bătut de către jandarmi, în vreme ce jandarmii neagă acest lucru şi spun că bărbatul se afla chiar în afara perimetrului de siguranţă. Şi tânărul a declarat la spital că nu ştie cine l-a lovit.”

hotnews
Banatul e departe, e suficient că dăm o ştire de acolo, nu e cazul să o mai şi verificăm “Unii martori sustin ca barbatul ar fi fost batut de catre jandarmi, in vreme ce jandarmii neaga acest lucru si spun ca barbatul se afla chiar in afara permietrului de siguranta. Si tanarul a declarat la spital ca nu stie cine l-a lovit.”
evz

Ce, titlul trebuie să reflecte conţinutul articolului? De când ? “Suporterii s-au înjurat, timișorenii au rupt rândurile coloanei și i-au fugărit pe arădeni, apoi au aruncat cu fumigene.  Un suporter arădean a fost rănit de jandarmi, fiind transportat de urgență la spital, cu capul sângerând. Potrivit Specialarad.ro, acesta ar fi în gravă, urmând să fie operat.”

gsp

Sânge şi suporteri să fie musai în titlu, după aia spunem noi cum a fost de fapt, că oricum nu citeşte nimeni articolul.

aradon-2

Cei de la Aradon au precizat încă de ieri că fanul arădean a fost lovit de forţele de ordine, azi revenind cu un material prin care dincolo de orice aflăm o veste bună, că utist-ul rănit de forţele de ordine a părăsit spitalul.

 

În realitate, ultraşii violeţi au mers în coloană până în locaţia pe care o închiriaseră pentru a vedea meciul (în contextul în care accesul pe stadion le-a fost practic refuzat) nu au provocat incidente, răspunzând strict provocărilor fanilor gazdă (provocări fireşti şi de aşteptat conform codului Ultras). Au existat şi ciocniri directe, cei şifonaţi s-au retras însă întotdeauna pe propriile picioare. La plecare nu s-a înregistrat nici un incident.

 

Nu există nici o concluzie la articolul de faţă. cred că faptele documentate vorbesc de la sine.

Dacă jurnalismul în anii ăştia e cum e, mi-aş dori totuşi ca cel puţin cei care nu au un număr de afişări, likeuri şi share-uri de bifat să nu se mai lanseze în acuze gratuite pe subiecte pe care nu le stăpânesc.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.