Capitala Europeană a Culturii 2021 – dosarele se depun până pe 10 octombrie 2015

July 18, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Discuţii, planuri şi proiecte legate de alegerea reprezentantei României în cadrul proiectului Capitala Europeană a Culturii 2021 există de mai bine de doi ani. Termenul limită pentru înscrierea oraşelor în cadrul proiectului este însă 10 octombrie 2015.

capitala 2021

 

Ministerul Culturii, în calitate de autoritate naţională responsabilă de organizarea şi gestionarea competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 în România a oferit câteva informaţi noi în ceea ce priveşte procedurile şi etapele ce urmează.

Astfel că, întâlnirea de preselecţie pentru adoptarea listei scurte a oraşelor candidate la titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021 va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2015 (probabil la Bucureşti).

Aflăm că “juriul va evalua fiecare oraş candidat pe baza candidaturii sale şi pe baza audierii în raport cu obiectivele acţiunii Capitală europeană a culturii şi cu criteriile menţionate în apelul pentru depunerea candidaturilor” şi că “informaţii suplimentare referitoare la această reuniune vor fi publicate în timp util pe site-ul web dedicat acţiunii.

Se vorbeşte de ceva vreme despre candidaturi, oraşe cu şanse şi oraşe fără şanse, însă până pe 10 octombrie 2015 data limită pentru depunerea candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 totul rămâne la nivel declarativ.

Candidaţii vor completa formularul de candidatură, precum şi formularul pentru „declaraţia pe proprie răspundere” şi trebuie să trimită douăzeci de copii pe suport de hârtie în limba engleză şi cinci copii pe suport de hârtie în limba română, precum şi o versiune electronică a candidaturii în limba engleză şi o versiune electronică a candidaturii în limba română pe adresa ministerului. Confirmarea înregistrării urmând să se facă în 5 zile lucrătoare.

Iniţial în presă au fost anunţate de 11 oraşe candidate: Timişoara, Iaşi, Cluj Napoca, Craiova, Arad. Oradea, Alba Iulia, Sfântu-Gheorghe, Bucureşti, Braşov, Brăila, conform noilor informaţii, lista rămâne deschisă. E interesant de aflat câte oraşe şi-au depus deja efectiv candidatura în mod oficial.

 

În lunile care urmează, până pe 10 octombrie 2015 şi după aceea, voi încerca să aflu detalii despre proiectele fiecărui oraş înscris în competiţie, dar şi despte ceea ce au în vedere organizatorii.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.