Ce au învăţat românii de pe internet în 2013!

January 11, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Media

Internetul e un lucru mare, cu multe informaţii, multe surprize şi multe capcane. Însă înainte de orice e un loc de informare,  aşa cum o arată şi statisticeile publicate la sfârşitul anului. Pentru că e sâmbătă, vă propun să ne destindem un pic şi să vedem ce au învăţat, sau cel putin ce au căutat românii pe internet în 2013.

google trends

Conform unor statistici apărute la final de an, per total, doar puţin mai mult de jumătate din gospodăriile din România au internet, mai exact 70% din cele din zonele urban, respectiv 37,5% în zona rurală, cu o medie generală de 55,8%.  Statistica e interesantă de ştiu şi explică oarecum cel puţin o parte din căutări.

Dar ia să vedem rezultatele:

1. Cum să slăbesc
2. Cum să pozezi
3. Cum să coși
4. Cum să meditezi
5. Cum se zugrăvește
6. Cum să construiești
7. Cum să economisești
8. Cum să tunzi
9. Cum se sudează

Adică suntem o ţară de narcisişti obsedaţi de siluetă cu o viaţă spirituală plină de căutări, dar cu preocupări dintre cele mai prozaice (cusut, zugrăvit, construit, tuns, sudat), oameni care îşi găsesc tot timpul ceva de făcut pe lângă casă.

Statistica asta a fost publicată de google la sfârşitul anului trecut şi e doar unul din numeroasele clasamente disponibile. Ideea articolului mi-a venit acum ceva vreme cititnd un articol din Mashable care prezintă un clasament similar, dar pentru USA (ori pentru limba engleză, ceva de genul). Preocupările lor sunt următoarele:

1. Cum să faci nod la cravată
2. Cum să îţi aranjezi documentele
3. Cum să îţi faci paşaport
4. Cum să blogguieşti
5. Cum să croşetezi
6. Cum să săruţi
7. Cum să flirtezi
8. Cum să fluieri
9. Cum să UnJailbreak-uieşti diferite device-uri electronice

De remarcat că există doar două puncte oarecum asemănătoare care se regăsesc în cele două liste, anume croşetatul şi cusutul respectiv economisitul care ar avea un corespondent în interesul pentru organizarea documentelor, strict legat de plata taxelor.

În rest, avem o listă a oamenilor stresaţi care au tot timpul câte ceva de făcut pe lângă casă, respectiv o listă a oamenilor relaxaţi, care au timp să investească în ei, să călătorească şi să se joace cu tot felul de gadget-uri.

Voi ce aţi căutat / învăţat de pe net anul trecut?

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.