Ce e aia concediu, vacanță?!

August 4, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Azi dimineață mă întrebam foarte retoric cum o mai fi arătând un concediu, o vacanță, asta pentru că a trecut mult prea multă vreme de când aș putea spune că am avut cu adevărat o perioadă în care să pot face doar și numai ce, când și cât simt nevoia.

Pentru că am primit un comentariu foarte haios:

concediu e atunci cand mergi la mare, poftesti la porumb fierbinte, mergi la spectacole cu romica tociu si cornel palade si te calci pe picioare la plaja cu alti oameni aflati in vacanta 😀

dar foarte departe de ceea ce înțelege eu prin modalitate plăcută de petrecere a timpului liber.

Așa că, după ce am conchis că doar elevii si studenții au vacanță, și că vacanța e intervalul dintre două sesiuni (perioade de teză), m-am gândit să fac un exercițiu de imaginație.

Așadar, astăzi, 4 august 2011, ora în jur de 21, concediu ar însemna așa:

– 1 săptămână de Timișoara

– 1 săptămână  undeva prin Franța, Elveția, Cehia, Slovacia, Austria (la munte, la mare, în vreun orășel mai mic sau mai mare, nu-s pretențios)

– 1 încă o altă săptămână în care să mă ocup de mai multe proiecte și să o iau de la capăt

…. dar până atunci o să mai treacă însă ceva vreme, timp în care rămân la întrebarea mea retorică.

 

Tu ce ai face dacă ai avea trei săptămâni libere?

foto

4 comments

 • Reply

  child / 04 Aug

  mi-ar placea sa vad urmatoarele: delta, balcic, iar din categoria nu ma mai satur de ele: germania si bisericile fortificate din transilvania 🙂

 • Reply

  Costin / 04 Aug

  bai Ana, dar abia ai fost la cetatile fortificate, chiar asa lipsa de inspiratie?

  deci eu in trei saptamani as lua un ticket interail de 21 de zile si as colinda europa cu trenu’ si-as purta zeci de discutii cu pasagerii departe, f. departe de subiectele cotidiene.
  SAU
  desi oarecum antitetic cu prima optiune, trei saptamani le-as petrece cumva in solitudine. ba mergand cu “casa” in spate prin munti sau pur si simplu la o cabana retrasa. cand mai ai ocazia sa te cureti metal atat de bine acordandu-ti 3 saptamani in care sa fii doar tu…si cu tine ? ar fi o experienta inedita…demna de un concediu (ma gandesc ca reintors la birou, vei fi f. vorbaret si dornic de socializare).

 • Reply

  child / 05 Aug

  si daca tocmai am fost, ce? ca doar nu le-am vazut pe toate, mai merge o tura 😀

  sa ma curatz metal? adica sa ma curatz de metale, faci aluzie la muzica mea favorita acum? :))

 • Reply

  citadinul / 05 Aug

  @child cred ca ti-ar place si Viena, Praga, Bratislava, sau castele din Franta.

  @Costin: faina ideea cu trenul, desi personal sunt un pic cam comod pentru asta, cat despre cabane si munti, eu vroiam cand eram prin facultate sau imediat dupa, sa ma duc cateva saptamani asa undeva pe munte la o cabana si sa lucrez la un roman. de fapt de prin clasa a 10-a pana pe la 25 de ani am tot spus ca ma apuc de scris. poate mai incolo.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.