Ce e şi ce nu e Revolution Festival Timişoara

May 27, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Get Exited TimişoaraRevolution Festival se întâmplă în weekend, mai precis sâmbătă şi duminică, 30 şi 31 mai 2015, la Muzeul Satului Bănăţean.

exit fest timisoara

Sabaton, Noisia, DJ Fresh, Dubioza Kolecktiv, Implant pentru Refuz, Modestep, One Lion sunt doar câteva din numele care vor urca pe cele şase scene: Music Guru – Main Stage, Electric Apex – Electro Stage, Zion Love – Reggae Zone, Secret Place – Secret Party, Cubalkan – Latino Zone, Ghost Music – Silent Music.

Nu voi intra în detalii, le găsiţi pe revolutionfest.ro şi www.facebook.com/revolutionfestivaltimisoara, cu programul complet, anunţat cu puţin timp în urmă.

Am urmărit primii paşi ai evenimentului, de la zvonurile apărute în iarnă, până la anunţul oficial de acum câteva săptămâni, discuţiile şi comentariile din jurul evenimentului, cât am putut surprinde din online.

Dincolo de evidenţa faptului general acceptat că e foarte tare că vom avea un festival organizat sub umbrela Exit Fest, am citit şi văzut tot felul de comentarii, unele mai pasionate, altele mai răutăcioase şi altele în necunoştinţă de cauză.

Plecând de la toate astea, am stat să mă gândesc ce înseamnă şi ce poate însemna Revolution Festival Timişoara pentru oraşul în care “nu se intâmplă nimic”, dincolo de declaraţii exaltate sau prăpăstioase. (La drept vorbind, din fericire, vorba asta cu “nu se întâmplă nimic” nu prea mai stă în picioare, în acelaşi weekend cu Get EXITed are loc tot în premieră un alt festival, Joie de Vivre de la Căpiţe).

Ca să nu mă pierd în digresiuni nu neapărat utile, trec direct la subiect, schematic, simplu şi direct.

 

Get EXITed – Revolution Festival Timişoara este:

– un festival organizat de “aceeaşi echipă care stă în spatele festivalului EXIT din Serbia”, o colaborare în cadrului unui concept cât se poate de interesant, din care avem multe de “învăţat”.

– dincolo de implicarea sârbilor, trebuie subliniate meritelor celor care i-au adus în Timişoara, precum şi a tuturor celor care s-au implicat şi se vor implica zilele acestea, oameni pasionaţi de muzică şi în acelaşi timp oameni cărora le pasă ce se întâmplă cu oraşul nostru. Fără ei nimic nu ar fi fost posibil.

– Get EXITed e un festival de perspectivă, un eveniment pe care Timişoara îl poate creşte foarte frumos, cu pasiune, implicare şi evident finanţare.

– nu vreau să fiu nedrept cu celelalte evenimente care au loc sau care s-au mai organizat în Timişoara, dar pe undeva, Revolution poate deveni (în câţiva ani) primul mare festival de la noi. primul festival cu adevărat estival prin prisma organizatorilor

– festivalul este o experienţă dincolo de trupele invitate şi dincolo de ce se întâmplă pe scenă.

 

Get EXITed – Revolution Festival Timişoara NU este:

– ultima sansă a oraşului de a avea un festival mare. Oricum, va trebui să aşteptăm încă o ediţie sau două, ca să putem spune că avem un festival cu propria-i identitate.

– şi apropo de identitate, Revolution e un concept al ccelor de la Exit, şi nu are nici o legătură cu timişoara ’89. Noi suntem cei care avem în general tendinţa de a face asocierea asta.

 

Nu e încă momentul pentru concluzii, aşa că închei cu invitaţia de a da cel puţin o raită pe la Muzeul Satului Bănăţean, sâmbătă sau duminică, invitaţie pe care o adresez sub forma programului pe care îl găsiţi mai jos.

program get exited

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.