Ce este Dumnezeu – un proiect de urmărit

July 29, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Cine este sau ce este Dumnezeu e una din puținele întrebări fără un răspuns clar în istoria umanității. O echipă de la Casa Jurnalistului propune un proiect cultural inedit și îndrăzneț, ale cărui rezultate vor oferi o imagine a României spirituale.

290713

Proiectul Ce este Dumnezeu constă într-o serie de peste 30 de reportaje video, atâtea câte culte și mișcări religioase au găsit cei din spatele inițiativei, reportaje ce îi vor avea în prim plan atât pe cei care propovăduiesc cuvântul lui Dumnezeu dar și pe cei care se închină într-un fel sau altul.

Toată povestea e sintetizată de Radu Ciorniciuc în trailerul de mai jos.

Ce este Dumnezeu e un reportaj-anchetă ce va ajunge în cele mai neașteptate colțuri ale tării. Proiectul este unul independent urmând crezul echipei de la Casa Jurnalistului (un loc în care se face jurnalism independent). În consecință, neavând moguli sau firme în spate, cei patru jurnaliști se bazează pe sprijinul publicului pentru a putea duce la sfârșit proiectul, deoarece, oricât de low budget ai lucra, chiria, mâncarea și deplasările prin țară costă. Îi puteți susține aici.

Dacă vi se pare o campanie intersantă, o puteți urmări fie via facebook, fie pe site-ul http://ceestedumnezeu.ro.

Ce e Dumnezeu e unul din acele proiecte pe cât de îndrăznețe pe atât de riscante. Chiar dacă demersul jurnalistic va fi unul strict obiectiv, așa cum am înțeles, rămâne de văzut cu câtă maturitate și deschidere va primi publicul reportajele, și în ce regitru se vor încadra discuțiile din jurul lor.

În România există 18 culte religioase oficiale, la care se adaugă încă 19 asociații religioase de diferite orientări.

Deși nu vom afla cine sau Ce este Dumnezeu, în următoarele săptămâni vom avea parte de o radiografie extrem de interesantă a spiritualității românești surprinsă, cel puțin teoretic, în ipostazele ei autentice.

UPDATE: Iată și primul episod


 

 

Vouă cum vi se pare acest proiect?

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.