Ce are în plus Festivalul Plai 2013?

September 5, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Festivalul Plai, organizat anual la Timișoara de voluntari, a ajuns la ediția cu numărul 8 și va însemna trei zile de muzică, artă și multiculturalitate. Plai 2013 are loc între 13 și 15 septembrie în locația deja tradițională de la Muzeul Satului Bănățean.

street art plai

În principiu organizatorii au mers pe aceeași idee și au ca invitați artiști world music sau din zona intrumentală, pregătesc peste 200 de ateliere culturale, două scene, un spațiu pentru proiecții de film, camping și tot ceea ce se întâmplă aproximativ în fiecare toamnă începând cu 2006.

Din punct de vedere al informațiilor despre festival oferite publicului Plai a stat întotdeauna bine, cel puțin din 2009 de când au lansat site-ul.

Cu toate acestea pentru Plai 2013 organizatorii au venit cu ceva în plus pe partea de promovare, cu o atenție mai mare acordată spațiului online reușind să ofere concertelor de la Muzeul Satului Bănățean o vizibilitate mult mai mare la nivel național. Din acest punct de vedere a fost interesantă campania ”Treasure Hunt” care a avut loc deja în mai multe orașe, și merită amintit și faptul că vor fi invitați în premieră bloggeri din țară .

Sigur, e greu de spus în ce măsură campania online se va traduce prin zeci și sute de participanți la festival, sosiți din toate colțurile țării. însă dintr-o perspectivă cu bătaie mai lungă, asta e poat emai puțin important, importnat e că despre Plai 2013 au auzit oameni care până acum habar n-aveau că la Timișoara are loc un astfel de festival, unde au urcat pe scenă Al Jawala, Al di Meola, Paco De Lucia, Misia, Mariza sau Fatumata Diawara.

Anul acesta, pe scenele de la Plai vor urca Maia Vidal, Zaz ambele cântând în premieră în țara noastră, Patrice care se întoarce la Timișoara pentru cei care n-au reușit să-l vadă anul trecut, Vieux Farka Toure, Baba Zula și Nuevo Tango Quintet feat Marili Machado un proiect Timișorean pe care sper să reușesc să îl văd și eu cât de curând în acțiune.

Toate detaliile despre festival sunt disponibile pe http://www.plai.ro, sau pe facebook. Vă mai spun doar că biletele costă 40/ 50 de lei (la intrare) pe zi iar un abonament pentru Plai 2013 costă 80 de lei în avans sau 100 la locație, de reținut că spațiul poate gaăzdui doar 5000 de spectatori și sunt șanse ca evenimentul să fie sold-out.

Așa cum am spus, despre Plai 2013 s-a scris probabil mai mult decât despre edițiile anterioare, și datorită artiștilor invitați dar mai ales pentru că organizatorii au acordat o atenție mai mare promovării online (și promovării în general, dovadă fiind și cooptarea în staff a unor oameni pricepuți și cu experiență pe partea asta).

Dincolo de preferințe muzicale, personale sau de orice alt fel, Plai e un festival important pentru Timișoara iar faptul că lucrurile cresc de la an la an mertiă salutat.

Ce se va întâmpla exact în perioada 13-15 septembrie 2013 la Muzeul Satului Bănățean vor vedea cei care o să fie acolo.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.