Ceau, Cinema! Festival de Buzunar!

July 14, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Festivalul de film cu cea mai simpatică şi în acelaşi timp inspirată denumire, Ceau, Cinema! (festival de buzunar) se pregăteşte de ediţia pilot ce are loc la Timişoara la finalul acestei săptămâni.

ceau cinema 2014Ceau, Cinema! este la propriu un festival de buzunar, asta pentru că e făcut cu bani de buzunar și de voluntari. Selecție de filme este însă una demnă de un festival consacrat: nouă, captivantă, de calitate.

Scopul Ceau, Cinema! după cum ne anunţă organizatorii, este să re-împrietenească Timişorenii cu cinema-ul lor, cinema-ul european, de care au fost lipsiți în ultimii ani.

Cele patru zile de festival propun scurtmetraje, documentare, animații, ateliere de arta actorului și de introducere în arta filmării, sesiuni de discuții cu regizori invitați. Filmele-vedetă vor fi proiectate seara, în Curtea cu Castan de la Casa Artelor, iar pe parcursul zilei se vor folosi Sala Studio și spațiile de la subsol pentru celelalte evenimente.

Toate lungmetrajele din program sunt prezentate în premieră la Timișoara, precum filmul distins la premiile Gopo pentru cel mai bun debut, La limita de jos a cerului (regia: Igor Cobileanski, 2013), aclamata animație franco-belgiană, Ernest și Celestine (2012) sau succesul de box-office polonez, Traffic Department (2013).

Ceau, Cinema! se va încheia duminică, 20 iulie, cu un eveniment pe care îl putem cataloga drept inedit, proiecția A fost sau n-a fost (2006, regia: Corneliu Porumboiu) în comuna Gottlob. Localitatea aflată la 52 km de Timișoara și cunoscută pentru lubenițe, trebuie cunoscută de acum și pentru primul cinematograf modernizat în mediul rural. Reabilitarea fostului cinema din Gottlob, investiție începută în luna mai 2013, este finanțată în cadrul unui proiect comun Ungaria-România, în valoare de 133.125 euro.

La categoria informaţii utile ar mai fi de spus că biletul de acces la toate proiecțiile dintr-o zi va fi de 15 lei. În timp ce un abonament pentru toată durata festivalului este de 40 lei. Bilete de o zi se pot achizitiona la librariile Carturesti (Mercy si Mall) si la Cafeneaua Klapka. Abonamentele se pot achizitiona la Casa Artelor in ziua deschiderii festivalului sau anticipat la tel 0722403802.
Intrarea la proiecția de la Gottlob este liberă.

Ceau, Cinema! este prezentat de Marele Ecran și Pelicula Culturală şi produs de Vitas România.

Ultimele detalii, trailere şi atle informaţii vor di disponibile pe facebook.com/ceaucinema, notaţi de asemenea şi siteul oficial www.ceaucinema.ro

Nu sunt un mare cinefil, dar mă uit în fiecare an cu un pic de invidie la ce se construieşte, ca eveniment(e) culturale(e) la Cluj în jurul conceptului TIFF. Îmi doresc ca festivalul de film Ceau, Cinema! să meargă în aceeaşi direcţie.

Acestea fiind spuse, nu îmi rămâne decât să le urez mult succes organizatorilor.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.