Ceau filmele cu lubeniţa?

July 16, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Ceau, Cinema! Festivalul de film european va avea loc la Timişoara şi Gottlob între 22 şi 26 iulie 2015 este legătura dintre film şi lubeniţă.

ceau cinema 2

Ceau Cinema! Episodul 2 revine pentru două zile de proiecţii la Gottlob, acolo unde va fi inaugurat primul cinema digitalizat din mediul rural.

Asta, după un început de festival ce are loc la Timișoara, cu proiecții de film în aer liber în spaţii alternative şi nu neapărat convenţionale, dar şi în locaţii ca Grădina de Vară Capitol, la Casa Artelor sau la Ambasada.

Organizatorii anunţă că vor fi prezentate filme europene noi, cu succes la public, dar și filme de autor, documentare și animații. Se vor organiza ateliere educative dedicate artei cinematografice și întâlniri cu cineaști. În premieră Ceau Cinema! propune şi o secţiune de concurs dedicată tinerilor cineaşti care aparţin într-un fel sau altul popoarelor care au trăit şi trăiesc în ceea ce putem numi generic Banatul istoric.

În caz că nu l-ati văzut, cam aşa arată trailerul.

Şi, ca să revin la legătura dintre Ceau Cinema! şi lubeniţă, legătura asta este la Gottlob. Înfiinţată în 1770 de colonişti germani, localitatea “Laudă lui Dumnezeu” este binecunoscută în zonă pentru culturile de lubeniţă.

 

Mie nu-mi place lubeniţa, dar.. ideea celor de la Ceau, Cinema de a valoriza atuul acesta al Gottlob+ului şi de a-l transforma în marca unui festival e excelentă.

Tot aşa cum numele Ceau, Cinema! e cât se poate de reprezentativ pentru Timişoara. Ceau, nu Ciao.

 

Ceau, Cinema! este organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală și este primul festival din Timișoara dedicat filmului european. Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare la librăriile Cărtureşti (str. Mercy și Iulius Mall), la cafeneaua Klapka (str. A. Pacha nr. 8) și la AMBASADA, cu preţuri care încep de la 10 lei. Evenimentul este realizat de voluntari, cu sprijinul unor companii și instituții locale.

Pentru ultimele detalii, program şi tot ce mai e nevoie, urmăriţi

www.facebook.com/ceaucinema şi www.ceaucinema.ro

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.