Cine e Ólafur Arnalds?

July 7, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Ólafur Arnalds e un muzician islandez pe care îl vom vedea în concert la sala ArCuB din București pe 21 noiembrie 2013. Evenimentul face parte din turneul de promovare a albumul For Now I Am Winter lansat la începutul acestui an și este organizat de Interartist.

olafur arnalds 2

Ólafur Arnalds se bucură de recunoaștere atât ca producător, cât și ca instrumentist sau compozitor, reușind să îmbine într-un mod deosebit elemente neo-clasice, ambientale, electronice în piese ce se situează adesea la limita exeprimentalului.

Ólafur s-a născut în noiembrie 1986 în Mosfellsbær un orășel din Islanda, situat practic la periferia capitalei Reykjavík. În muzică a debutat ca baterist în mai multe trupe hardcore/metal islandeze cele mai importante fiind Celestine și Fighiting Shit iar în 2004 a compus și înregistrat intro-uri și outro-uri instrumentale pentru albumul Antigone al gerrmanilor de la Heaven Shall Burn. Albumul s-a bucurat de succes iar la un moment dar Arnalds a fost contactat de casa de discuri ce i-a propus să realizeze un material propriu.

Albumul Eulogy for Evolution a fost lansat în octombrie 2007, fiind urmat un an mai târziu de EP-ul Variations of Static. În același an artistul a susținut un turneu alături de Sigur Rós, pe care tare am vrea și noi să avem ocazia să îi vedem.

In aprilie 2009 și octombrie 2011 Ólafur a realizat două proiecte caritabile inedite, Found Songs și Living Room Songs. Fiecare dintre aceste incluzând câte 7 piese pe care artistul le postase zilnic pe foundsongs.erasedtapes.com respectiv livingroomsongs.olafurarnalds.com.

Tot în 2009 artistul a compus coloana sonoră pentru baletul “Dyad 1909”, iar la capitolul alte proiecte ar fi de amintit faptul că bucăți de ale lui au mai apărut în filme sau seriale, de la Broadchurch la filmul Another Happy Day sau sezonul 8 din emisiunea So You Think You Can Dance.

Revenind însă la albumele lui Ólafur Arnalds, în 2010, a apărut albumul …And They Have Escaped The Weight Of Darkness urmat de un turneu în Asia. Cel mai recent album For now I am Winter a fost lansat la începutul lui 2013, material pe care apar și o orchestră sau un solist vocal.

Ólafur ArnaldsFor Now I am Winter

Concertul va avea loc în Bucureşti, pe 21 Noiembrie 2013, la sala ArCuB (Str. Batiște nr. 14) iar biletele costă între 90 lei si 120 lei și sunt disponibile în reţeaua Eventim – online la www.eventim.ro şi în magazinele Domo, Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti și Humanitas. Biletele pot fi comandate şi telefonic la nr. 1951. Alte detalii despre concert pe siteul www.interartist.ro sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Evenimentul a fost anunțat printr-o campanie de teasing online, o provocare cu un puzzle ce a dezvăluit treptat afișul concertului susținut de Ólafur Arnalds la ArCuB și se anunță unul din momentele interesante ale acestei toamne.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.