Classic Beat Orchestra reinventează muzica clasică.

March 9, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Classic Beat Orchestra sunt ultima mea descoperire din muzica românească. E întotdeauna o plăcere să mă întâlnesc cu proiecte muzicale de genul ăsta a căror apariţie pe piaţa românească poate fi considerată surprinzătoare.

Classic Beat Orchestra sunt câţiva tineri muzicieni din Bucureşti, studenţi la Conservator care ne propun muzică clasică altfel, o reinterpretează, o reinventează şi îşi propun să ne facă să o redescoperim.

ne-am gândit că muzica clasică poate suna şi altfel. Atât de “altfel”, încât să te ridice de pe scaun şi să dansezi în ritmurile de etno-jazz, dub-step, reggae , să vibrezi rock, să te simţi în contemporaneitate, dar să redescoperi frumuseţea dulcelui stil clasic.

Prezentarea asta, oricât de prietenoasă ar fi, trebuie exemplificată, pentru că muzica descrisă în cuvinte nu are decât un farmec parţial, aşa că să trecem la exemplificări:

Classic Beat OrchestraHere We Go (Canon in D, Pachelbel)

Classic Beat OrchestraCrazy (Gnarls Barkley Cover)

Acestea fiind spuse nu îmi mai rămâne decât să dau încă o dată play şi să vă spun că puteti afla mai multe detalii despre Classic Beat Orchestra online, pe siteul lor oficial.

Enjoy the music.

p.s. Proiectul muzical Classic Beat Orchestra mi-a amintit de un alt proiect inedit, Viva Vox Choir din Serbia.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.