Coca-Cola un gust mereu surprinzator?

October 21, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Azi dimineata, pentru ca aveam nevoie sa schimb niste bani am intrat intr-o retea mare de magazine mici sa imi iau o Coca Cola, pentru ca oricum e mai ieftina la distribuitorul respectiv, caruia nu-i dam numele ca doar nu e partener media cu Citadinul sa ii fac reclama.

Surpriza a fost că era chiar foarte ieftin. Urmatoarea surpriza a fost cand am constatat ca ceea ce beau nu prea seamana la gust cu ceea ce eram eu obisnuit. Si nu ma refer aici la faptul ca pentru cineva care e atent la detaliile astea e o diferenta intre gustul Coca Cola la doza, la sticla mica sau la minunatele promotii la 2 litri, sau intre ceea ce bei in Romania fata de ce e in Franta sau in Germania. (Recunosc sunt un mic “gourmet”  in tot ce inseamna gust/miros, m-am mai legat de aspectul asta si aici)

Pentru confruntare am mai luat o alta sticla din alta parte si intr-adevar… era altceva. Probabil lotul pe care il nimerisem dimineata era unul care nu respecta reteta oficiala. Sau poate oi fi nimerit eu o sticla compromisa? Amintesc si varianta asta, pentru ca nu am cercetat cazul mai indeaproape incat sa pot spune ca lotul X era compromis si de aceea a fost bagat la mega/ultra/giga reducere. Dar e o idee interesanta de ancheta pentru niste jurnalisti interesati de treburile astea.

Intamplarea asta mi-a amintit de niste povesti cu loturi de detergenti care nu faceau spuma sau care faceau spuma colorata haios pentru ca un nenea de pe “banda” s-a incurcat in stiinta.

Accidente de genul asta se intampla in orice ramura de productie, problema e ca in mod normal produsele neconforme nu se pun pe piata. In fine, probabil ca exista mai multe variante in functie de tipul de neconformitate.

Concluzia e ca… daca vi se pare ca ceva are un gust dubios, poate fi stricat, poate fi expirat sau… poate ca s-a jucat cineva (accidental) cu reteta.

A mai observat cineva situatii de genul asta? Sa ne amuzam impreuna de ele 😀

Coca-Cola e alegerea mea categorica in disputa cu Pepsi si chit ca nu e tocmai sanatos, beau de cateva ori pe saptamana. Recomand consumul cu responsabilitate, pentru ca poate provoca dependenta.

(sursa foto, unde gasiti vreo 70 de imagini/afise etc, pentru cei interesati)

2 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.