Cu verighetă sau fără verighetă?

February 26, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Cu verighetă sau fără verighetă, o discuţie de duminică, din perspectiva noastră a bărbaţilor, despre una din “implicaţiile” căsătoriei.


Dacă pentru unii discuţia despre verighete e doar un exerciţiu de imaginaţie, la care poate ar fi bine să se gândească din timp, pentru alţii posibil să fii fost deja un subiect de discuţii aprinse, înainte sau după căsătorie.

Povestea se intâmplă în felul următor (în varianta foarte scurtă): cunoşti fata, îţi place, te place, vremea trece, totul merge bine, incepe(ţi) să vă gândiţi la inele de logodnă.

Momentul e greu, alegerile complicate, inel de aur, inel de aur alb, inel cu diamant, mai mare sau mai finuţ…dar cel puţin inel de logodnă poartă doar ea. Asta o spune unul care în viaţa lui n-a purtat brăţări, lanţuri, inele şi alte cele.

Dar ca să continui povestea, în cele mai multe cazuri după logodnă la un interval variabil de timp, care ţine de factori dintre cei mai diverşi, lucrurile devin cu adevărat serioase şi, deobicei tot ea aduce vorba despre verighete. Şi… s-ar putea să menţioneze că din moment ce o poartă ea va trebui să o porţi şi tu.

La capitolul verighete lucrurile sunt însă mai simple când vine vorba de alegerea modelului. Dacă n-ai idei se va ocupa ea de asta, cu mare plăcere chiar.

Cam aşa se întâmplă lucrurile când vine vorba de căsătorie, inel de logodnă şi verighete şi aşa s-a întâmplat şi în cazul nostru.

Întrebare de final, care e de fapt şi titlul articolului: cu sau fără verighete?

Tu porţi verighetă (o să porţi) sau consideri că verigheta e un accesoriu strict feminin aşa că e suficient să-l poarte soţia?

2 comments

 • Reply

  Daniel / 27 Feb

  cred ca barbatii nu sunt construiti genetic pentru asa ceva. eu, spre exemplu, mi-as dori sa port verigheta tot timpul, insa daca o dau jos cand ma spal pe maini sau spal vasele… uit s-o pun la loc si ramane cu zilele acolo unde am pus-o pana imi amintesc sau mi se aminteste 🙂

 • Reply

  citadinul / 27 Feb

  O idee interesanta :D.

  Pe mine a ajuns sa nu mai mai deranjeze dupa cateva sptamani.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.