Cum poți să editezi un status pe facebook?

September 4, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Media

Primul răspuns la această întrebare este că nu, nu poți să editezi un status pe facebook și e răspunsul corect. Cu toate acestea, în cazul în care postarea respectivă include și o poză, există această posibilitate. Firește opțiunea nu te ajută cu nimic dacă tu în general postezi de pe mobil fix atunci când ai un moment de inspirație.

editare postari facebook

Teoretic sau tehnic vorbind, această opțiune de editare a unui status pe facebook (sau a unei postări, cum vreți să îi spuneți) nu e în nici un caz o mare provocare. Cu toate acestea oamenii lui Zuckerberg nu se grăbesc să ofere ceea ce e probabil facilitatea cea mai cerută și așteptată de către utilizatori.

M-am tot întrebat de ce se mișcă atât de greu lucrurile și… n-am ajuns la nici o concluzie. Sigur, opțiunea de a edita capturile / fotografiile, rezolvă cumva problema, doar că utilizatorul obișnuit nu postează neapărat poze iar statusurile de pe facebook au un farmec aparte tocmai pentru că nu sunt poze.

Sigur, s-ar putea isca tot felul de discuții dacă tu te trezești să modifici postarea după ce 10 oameni au început deja să comenteze subiectul. Soluția e simplă, să își poți edita statusul fie un anumit număr de ore după postare, fie până în momentul postării primului comentariu.

Cei care beneficiază acum cel mai mult de opțiune sunt probabil managerii de conturi de companii, cei care sunt încurajați și în felul acesta să posteze cât mai multe poze. (Ar fi interesantă o discuție despre drepturile de autor pentru pozele de pe facebook, despre proveniența lor și despre faptul că e, dacă nu imposibil, cel puțin foarte greu să urmărești o poză, să afli exact a cui e).

Pe post de exemplu, puteți vedea mai jos unde se găsește butonul de edit

citadinul edit status

Revenind însă la subiect, noutatea ar fi că există zvonuri care spun că se lucrează la implementarea opțiunii de editare a postărilor / statusului, opțiune care va fi disponibilă probabil treptat unui număr tot mai mare de utilizatori. Dar nu vă bucurați în mod deosebit, s-ar putea să mai dureze.

Până atunci nu ne rămâne decât să ne folosim de opțiunea de editare oferită pentru statusurile care includ poze (opțiune care există de multă vreme) sau să ne mutăm pe Google+ unde lucrurile sunt gândite un pic altfel.

În general nu m-am lovit prea tare de povestea asta cu editarea unui status pe facebook, dar acum două seri, foarte obosit fiind am modificat o postare cu un clip de vreo 4 ori, moment în care am zis că trebuie neapărat sa văd când au oamenii ăstia de gând să introducă și optiunea de editare a statusului.

Nu suficient de curând.

A propos de editări și modificări, recomand un articol complet 15 lucruri pe care le poti modifica la o postare de facebook

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.