Cupa Regelui la Oină poate fi urmărită live online

May 10, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Sport

Cupa Regelui la Oină, ediţia a doua, pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti, duminică, 11 mai 2014, de la ora 11. Este unul din evenimente organizate de Ziua Regelui şi va putea fi urmărit din întreaga ţară prin intermediul transmisiunii online de pe siteul Federaţiei Române de Oină.

afis_cupa_regelui_2014__online
În urmă cu câteava luni am scris pentru prima dată despre oină, în contextul unei campanii extrem de rom(âneşti). Aşa cum spuneam şi atunci, de la un punct încolo, povestea asta cu oina sportul nostru naţional e exagerată. Cu toate acestea într-o perioadă în care societatea românească duce mare lipsă de repere culturale şi morale sănătoase, Cupa Regelui la Oină, o competiţie simbolică, este un bun prilej de reflecţie şi de promovare a valorilor româneşti autentice. Şi când spun asta păstrez discuţia într-o zonă strict culturală, nu şi politică.

Federaţia Română de Oină marchează duminică un an de când se află sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I, aceasta fiind cea de a-II-a competiţie desfăşurată sub aceste auspicii. Pe teren se vor întâlni Straja Bucureşti (câştigătoarea Cupei Federaţiei Române de Oină în anul 2013) şi echipă Frontieră Tomis Constanţa (câştigătoarea Campionatului Naţional de Oină şi a Cupei României în anul 2013). Echipele se vor confruntă pe teren într-un singur meci, în caz de egalitate, urmând se se execute lovituri de departajare cu bastonul.

Meciul va putea fi urmărit live online pe www.froina.ro.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Casei Regale a României, precum şi numeroase personalităţi din diferite domenii de activitate, printre care Marian Drăgulescu, Vasile Muraru, Monica Iagăr, Ruxandra Dragomir, Matteo, Dan Cruceru, Gabriel Coveşeanu, Daniela Vlădescu… lista completă a invitaţilor de onoare, precum şi ultimele detalii sunt disponibile pe pagina evenimentului.

Întrucât la faţa locului se vor afla cu siguranţă şi spectatori care nu cunosc regulamentul, meciul va fi comentat în direct de specialişti în acest sport, care îşi propun să ofere suficiente explicaţi pentru a familiariza publicul spectator cu regulile şi modul de desfăşurare a partidelor de oină. Trofeele pentru Cupa Regelui la Oină au fost realizate de către binecunoscutul meşteşugar în domeniul prelucrării sticlei- Ion Tămâian.

Cu această ocazie vor fi organizate concursuri cu premii şi activităţi de iniţiere în jocul de oină, la care vor putea participa toţi doritorii şi iubitorii acestui sport, indiferent de vârstă sau sex. Iniţierea se va face de către foşti şi actuali sportivi de marca, iar fiecărui participant i se va oferi o diplomă de participare pentru iniţiere în sportul naţional din partea Federaţiei Române de Oină.

La ediţia din acest an va avea loc un târg de tradiţii, unde meşterii populari sosiţi din diferite colţuri ale ţării, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Federaţia Română de Oină, vor expune obiecte tradiţionale, invitându-vă, totodată, să degustaţi produse româneşti autentice.

Fără să fiu un monarhist convins, ori un mare amator de oină, nu pot să nu recunosc că e un eveniment interesant şi că organizatorii au fost extrem de inspiraţi oferind tuturor celor interesaţi ocazia de a urmări live online Cupa Regelui la Oină ce va aduce faţă în faţă echipele Straja Bucureşti şi Frontieră Tomis Constanţa.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.