Cursuri de prim-ajutor în şcolile din România

November 23, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Deşi se presupune că îi pregăteşte pentru viaţă, şcoala românească nu le oferă tinerilor un lucru elementar, cursuri de prim-ajutor, noţiuni de bază, dar care, în momente de cumpănă le pot salva viaţa.

Noi nu am făcut cursuri de prim-ajutor şi cred că nici nu le-am fi luat foarte în serios, dar noi suntem invincibilii, oamenii statisticilor, care merg pe ideea ca nu ai cum să fii tu fix ala 1/50000. Asta până la tragica probă contrară.

Dacă vrem un viitor mai sigur şi nişte tineri mai responsabili, vă invit să semnaţi petiţia de mai jos.

Sau şi mai bine, poate ridicaţi problema la următoarea şedinţă cu părinţii.

Iniţiativa de la care pleacă şi ideea articolului e cea a grupului de voluntari #‎ImpreunaRezistam‬ care

Solicită Ministerului Educației să introducă, URGENT, în absolut toate școlile din România, cursuri de prim-ajutor predate de personal calificat; cursuri care ar putea fi atât de necesare în cazul unei tragedii, ce ar putea veni oricând peste noi.

 

Credem că nu este imposibil ca, la nivel național, să se poate dezvolta, RAPID, un program (nu pilot, pentru că nu mai avem timp de programe-pilot) împreună cu personalul specializat în cursuri de prim-ajutor.

Deja, în aproximativ 36 ore de la lansarea petiției s-au strâns peste 6.700 de semnături.

Cristina Hurdubaia cea care a iniţiat petiţia spune:

De acum încolo, este treaba Ministerului Educației să găsească soluții de implementare a unui astfel de program în toate școlile din România, fie că sunt de la oraș, fie că sunt de la țară. Mai credem că, tot de acum încolo, este vorba despre voință, organizare și implementare.

Petiția poate fi semnată aici —> Cursuri_de_prim_ajutor_in_scolile_din_Romania

Nu uitați, ‪#‎educația‬ este importantă!

 

Dacă vă place ideea, daţi-o mai departe, discutaţi-o cu prietenii, discutaţi cu profesori, puteţi şi voi face ceva în direcţia asta.

Iar pentru cei care vor să se înscrie, ori vor să îi înscrie pe cei mici la un asemenea curs există o mulţime de variante de Cursuri de prim-ajutor.

 

Împreună putem schimba realitatea în care trăim.

kidzaid

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.