Dacă ar fi 8 Martie în fiecare zi!?

March 8, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice
flori de primavara

E 8 Martie, Ziua Femeii, generic vorbind, Ziua Mamei pentru cei care au prins un pic mai mult din secolul XX, putem spune la fel de bine că e Ziua Emancipării sau Ziua Feministelor

flori de primavara

Ideea e însă mai simplă: La Multi Ani, de 8 Martie, dragele noastre femei, mame, surori, bunici iubite, soţii, colege, feministe sau nu!

Anul trecut de 8 Martie aniversam 100 de ani de când Ziua Femeii e sărbătorită la modul oficial, ocazie cu care m-am oprit la mai multe detalii tehnico-istorice ale momentului. Ca să nu mai reiau toată povestea, pentru azi 8 martie 2012, îmi şi vă propun, un mic exerciţiu de imaginaţie.

Ce s-ar întâmpla cu viaţa noastră a bărbaţilor dacă ar fi 8 Martie în fiecare zi!?

Păi.. probabil ar fi cam aşa, cronologic vorbind:

– am fi mai atenţi cu mama, bunica si sora nosatră, le-am oferi mai multe motive de bucurii, florale sau nu si le-am supăra / enerva o idee mai puţin

– mai târziu am fi mai ateţi cu colegele de şcoală şi cu profesoarele

– prietenele, iubitele, logodnicele şi mai târziu soţiile noastre ar primi poate mai multe flori / jucării de pluş / bomboane

– in general gesturi ca deschisul usii, oferit locul in mijloace de transport ar fi ceva mai putin neobişnit decât acum.

– nu ar mai fi nebunia asta la florarii timp de doua zile, pentru că există alte 350 de zile în care se pot oferi flori celor dragi.

Exerciţiul meu de imaginaţie se opreşte aici, chiar dacă vorbind despre implicaţiile unui 8 Martie in fiecare zi se poate merge muuult mai departe. Poate la anul.

Acestea fiind spuse, vă doresc o zi de 8 Martie cât mai frumoasă şi o primăvară însorită. La Mulţi Ani!.

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.