Daïmon, de opt ani online!

August 21, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Retorice

A existat viață online și înainte de Google+, Facebook sau Twitter. Cred că și despre mIRC putem spune că oferea cadrul pentru ceea ce numim astăzi rețele sociale, dar cea mai înteresantă formă au constituit-o cu siguranță forumurile.

Ideea de mIRC nu m-a tentat niciodată, în schimb, în august 2003 m-am înscris pe primul forum și așa a apărut Daïmon.

La vremea respectivă citeam romanul lui Lucian BlagaLuntrea lui Caron, care mi-a reamintit de “entitatea” pe care o găsim și la Platon. Deși ar putea părea prea pretențios, numele ăsta cu trimiteri filosofice și cu toate implicațiile, cred că mi s-a potrivit foarte bine o foarte lungă perioadă de timp.

Vreme de multi ani, în tot mediul online, cu excepții irelevante, am fost Daïmon. Evident, in unele locuri a fost doar Daimon, din motive tehnice, ceea ce a creat suficiente confuzii, pentru ca banalul Daimon britanic nu prea are nicio legătură cu Daïmon-ul meu. Dar cine știe cunoaște. Și doar cine cunoaște contează.

Astăzi Daïmon e mai degrabă istorie, pentru că nu mai folosesc decât pe două forumuri contul respectiv. Am amintit însă de momentul ăsta și de începuturile mele online pentru că toate experiențele din perioada respectivă sunt relevante pentru modul în care înțeleg și mă raportez la ceea ce înseamnă astăzi “social media”.

Îmi place să cred că o să existe întotdeauna un spațiu în care Daïmon să își continue existența și sper să revin cu ocazia unor alte aniversări, peste doi și de ce nu peste șapte ani sau mai mulți ani.

5 comments

 • Reply

  alaxandra / 21 Aug

  La multi ani, Smoto!

 • Reply

  Costin / 22 Aug

  Musai ca peste doi ani sa povestesti si despre “Lumea forumista in urma cu 10 ani. Certuri si impacari, tragedii si bucurii” 🙂

 • Reply

  citadinul / 22 Aug

  @Alexandra: multumesc 😛

  @Costin: da, buna ideea ta. mai vedem cum evolueaza pana atunci. as avea insa un amendament la titlul tau, cred ca mai adecvat ar fi tragedii si comedii :))

 • Reply

  Hmmm, da, Explicatia nu e rea… | Corcodus / 12 Sep

  […] iubesc, Razvan. Share […]

 • Reply

  De 10 ani online. / 22 Aug

  […] poate peste încă 10 ani o să mă gândesc la asta. Am povestit și acum doi ani cum a fost cu alegerea numelui, da, are legatură cu Luntrea lui Caron și l-am făcut pentru site-ul druckerilor […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.