DBE 5 la Alba Iulia – un festival la care aș fi vrut să ajung

August 12, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Retorice

Dark Bombastic EveningThe 5th Ritual are loc între 14 și 17 august 2013 la RYMA o locație amenajată în Cetatea din Alba Iulia. Evenimentul organizat de DonisArt propune o primă seară de expoziții și o audiție în premieră și alte trei seri de concerte tematice, dedicate pe rând muzicii instrumentale, muzicii experimentale și sonorităților metal.

dark bombastic evening 5

În urmă cu multe luni, atunci când erau anunțate primele informații, m-am gândit la modul foarte serios că ar putea fi o idee faină de vacanță, o ocazie perfectă de a ieși din spațiul cotidian, cu care oricum nu mă împac în mod deosebit. Din păcate lucrurile s-au complicat pe parcurs așa că nu-mi rămâne decât să mă bucur de faptul că se întâmplă astfel de lucruri frumoase spre bucuria sufletului celor care vor fi acolo.

Trecând în dimineața asta pe siteul Dark Bombastic Evening, foarte fain pregătit pentru festivalul care stă să înceapă, n-am putut să nu îmi amintesc de profilul de myspace DonisArt, de unde îmi luam cu ani în urmă informațiile pentru articolele despre primele lor evenimente. Am apreciat de atunci pasiunea care se citea în textele propuse, atenția pentru detalii și faptul că informațiile erau prezentate ca pentru cei care cunoșteau bine trupele respective.

Între timp, au mai trecut câțiva ani în care am urmărit suicient de îndeaproape piața de evenimente de pe la noi pentru a putea aprecia just ce înseamnă Dark Bombastic Evening, nu doar un festival de muzică, ci o experiență culturală ce se și desfășoară într-un cadru potrivit, în spațiile RYMA din Alba Iulia, un eveniment creeat și dus mai departe din pasiunea unor oameni dedicați, unor oameni, organizator și voluntari, care gândesc și pregătesc cele 4 zile de la Alba Iulia cu multe săptămâni și luni înainte.

Toate detalii despre ce se va întâmpla acolo le puteți afla de pe siteul amintit mai sus, dar și via evenimentul de facebook – DBE 5 – A beautiful tradition. iar foarte pe scurt, le puteți afla și din clipul de mai jos.

Unul din motivele pentru care mi-aș fi dorit să ajung la Alba Iulie, să trăiesc experiența unui festival Dark Bombastic Evening este si acela că, deși nu am fost acolo, DBE 4, ediția de anul trecut, mai exact articolul scris de A  și poveștile despre cele 3 zile de la Alba Iulia a însemnat momentul în care am luat în serios toată povestea cu scrisul și cu susținerea (așa, de la acest nivel) lucrurilor, oamenilor, inițiativelor care merită, fie că sunt cunoscute de prieteni și familie, fie că sunt considerate de unii mainstream.

Dark Bombastic Evening 5 se anunță cea mai elaborată experiență de până acum. Fără să intru în foarte multe detalii, dintre lucrurile pe care mi-aș fi dorit să le văd amintesc expozițiile foto, în special cea a lul Miluță, ultima reprezentație a conceptului A passenger and The Choir of Thirteen Ghosts pe care am văzut-o la The Silver Church, dar care cred că va își va găsi la RYMA cadrul perfect și mai ales multe din trupele care vor urca pe scenă, de la Ana Never, Parzival, Electric Orange până la And Also The Trees ori Solefald (trebuie să recunosc însă că ziua de metal intră mai puțin îmn preferințele mele).

Mă opresc aici, le urez celor implicați mult spor acum cu ultimele pregătiripentru DBE 5, dar și să aibă parte de patru zile cât mai frumoase, patru zile ale căror povești le vom urmări și noi de la distanță prin pozele și impresiile celor de acolo.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.