De astăzi ne putem face adrese de mail @yahoo.ro

March 7, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Media

Şi asta pentru că Yahoo! a lansat astăzi portalul dedicat pentru România. Partea cea mai interesantă din toată povestea cred că e de fapt concertul Gogol Bordello, de poimâine de la Sala Palatului din Bucureşti.

Yahoo! de România poate fi accesat pe http://ro.yahoo.com şi teoretic se vrea a fi un portal de stiri aşa cum are Yahoo pentru numeroase ţări. Din păcate, spre deosebire de portalul englez si cel francez, ca să mă refer doar la cele pe care le-am urmărit, varianta românească va fi, cel puţin în primă fază mult mai săracă în conţinut. În momentul în care scriu eu acest articol există doar patru categorii: Ştiri, Finanţe, Sport şi Lifestyle. Momentan ştirile sunt de fapt linkuri spre articole din o serie de publicaţii online, adică nu putem vorbi de un conţinut propriu Yahoo!.

Dar să mai aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile, probabil într-un viitor apropiat se va merge pe varianta de conţinut propriu. Pe de altă parte, lansarea a fost deja amânată multe luni, din motive financiare, aşa că sincer nu înţeleg de ce nu au pornit de la început cu conţinut propriu, pentru că varianta asta e uşurel neprofesionistă, asta ca să nu zic mai mult.

Oricum, miza cred că nu e formarea unui portal puternic, ci pur şi simplu facilitarea accesului la e-mail şi pentru cei care nu se descurcau în engleză. Nu am stat să verific, dar din datele oferite de Hotnews.ro, în România ar exista 7,94 milioane de conturi Yahoo!, 4,8 milioane de utilizatori ai mail-ului si 5,8 milioane de utilizatori Messenger ceea ce cred că înseamnă foarte mult raportat la numărul total de urilizatori.

Cam asta ar fi ştirea, de comentat nu prea e nimic de comentat, e o mişcare de marketing absolut normală, deşi cred eu că a venit un pic cam târziu.

În ceea ce mă priveşte, nu, nu o să imi fac adresă de mail pe @yahoo.ro, şi sincer să fiu nu ştiu câţi din cei care au deja o adresă o vor trece pe .ro.

Sau mă înşel, voi va veti face adresa de mail @yahoo.ro ?

2 comments

 • Reply

  romina / 24 Aug

  i love my name…….((;
  nu am chef sa las comentarii la ora asta deoarece sunt prea obosita.

 • Reply

  citadinul / 24 Aug

  adevarul e ca ai un nume foarte muzical. odihna placuta.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.