Depeche Mode – Soothe my soul (videoclip) câteva impresii

March 30, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Depeche Mode a lansat videoclipul pentru Soothe my soul, al doilea single de pe Delta Machine, noul album care a apărut în urmă cu aproximativ o săptămână, un album mai mult decât reușit considerat de o parte a criticilor cel mai bun de la Ultra încoace, opinie la care subscriu și eu.

300313

Dacă Heaven, videoclipul lansat la sfârșitul lui ianuarie, filmat la Marigny Opera House, o fostă biserică catolică din New Orleans, care îi are în prim plan pe Dave, Martin și Andy, plus niște efecte de imagine efecte speciale, e mai degrabă un material elaborst, Soothe my soul propune o succesiune de imagini în același timp agresive și senzuale, într-un clip mult mai simplu.

Piesa Soothe my soul e o bucată electro-synth-new wave-pop de cea mai bună calitate, și de cea mai Depeche Mode marcă, o piesă despre care s-a spus că ar avea ceva din Personal Jesus. Videoclipul regizat de Warren Fu include secvențe simbol care amintesc de câteva din clipurile mai vechi, printre care și… Personal Jesus.

Bineînțeles fiecare vede și interpretează videoclipul altfel, în funcție de cât e de familiarizat cu Depeche Mode și clipurile lor. Soothe my soul e însă în mod cert un clip de atmosferă, senzual, misterios, dinamic, în care il vedem și pe Dave în ipostaze care ne amintesc de tinerețe. Nu lipsește joaca cu simbolurile, tot așa cum nu lipsesc nici fetele în ipostaze provcatoare. Per ansamblu, putem spune că e un clip care merge foarte bine cu ideea piesei, iar din ce am citit nu sunt critici.

Cu toate astea, după ce am văzut Soothe my soul de mai multe ori și m-am mai dus prin arhive la cliouri mai vechi… parcă am început să simt așa un fel de dezamăgire, chiar e o piesă care merita poate un pic mai mult, măcar o producție de genul celei pentru Heaven mergând pe aceeași idee de clip, că asta e bine aleasă.

Dar nah, eu sunt subiectiv, poate că Depeche Mode chiar asta și au dorit.(ținând cont de formatul un pic ciudat în care a apărut mă gândesc că poate apare și o altă variantă, deși n-au auzit nimic în sensul ăsta).

Și pentru că am amintit de Heaven, să vedem și videoclipul.

Asta ar fi cu videoclipul pentru Soothe my soul, dincolo de comentariile mele e un clip de care o să ne aducem aminte și peste niște ani.

Din fericire până îi vedem pe Depeche Mode nu mai avem de așteptat niște ani, ci doar niște săptămâni cât a mai rămas până la mijlocul lunii mai. 

3 comments

 • Reply

  andreea / 30 Mar

  pe de o parte, bugetele nu mai sunt ce au fost. si pe de alta parte, poate mai important, anton corbijn nu le mai face clipurile 🙂

 • Reply

  citadinul / 30 Mar

  nu cred ca tine de buget, ca doar pentru Heaven au putut face o gramada de ghidusii.

  m-am uitat acum pe liste si intr-adevar majoritatea clipurilor de referinta l-au avut in spate pe anton corbijn, deci…

  bine noi comentam, ca e dreptul nostru, dar poate ca asta a fost filmul lor pentru clip, asa mai dubios.

 • Reply

  Depeche Mode la București sau România o țară de depechiști (cronică) / 16 May

  […] Am avut după aceea parte de un prim moment dedicat lui Martin Gore, care a interpretat Higher Love  și When The Body Speaks (dacă nu mă înșel) pentru ca mai apoi să revenim la Delta Machine cu Heaven si Soothe My Soul. […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.