Despre Kwoon și concertele de la Timișoara și București

September 30, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Post-rock-erii de la Kwoon revin în România, cu câte un concert la Timișoara și București, după vizita din 2011, asta chiar dacă nu au lansat un album nou, album care se pare că e în lucru și din care putem spera că vom asculta măcar câteva piese.

kwoon 2013

Kwoon fac parte din ceea ce am putea numi, a doua generație de trupe post-rock ce au reușit în anii 2000 să readucă acest gen în actualitate (și de asemenea, în România, ca să glumim un pic). Trupa s-a format în 2006 la Paris și activează în formulă de 5 oameni cu Sandy la voce, Guillaume și Valere la chitări, Yoann la bass, clape și backing vocals și Pierre la baterie și clape.

Au debutat în 2006 cu albumul Tales & Dreams de pe care face parte și piesa I loverd on the Moon, piesă al cărei clip e poate cel mai cunoscut material semnat Kwoon. Trei ani mai tărziu apărea al doile album al trupei When The Flowers Were Singing…. iar în 2011 lansau EP-ul The Guillotine Show un material surprinzător care trece de la repere post-rock clasice, la tonalități care se apropie nepermis poate pentru unii, de zona indie/alternative.

Ca și în 2011, concertele sunt organizate de DonisArt și vor avea loc pe 28 octombire 2013 în Club Daos din Timișoara și o zi mai tîrziu, pe 29 octombrie în Fabrica din București. Biletul va costa 20 de lei în fiecare caz și la un moment dar au fost. La un moment dat au fost discuții despre câte o trupă românească pe care să o vedem în deschidere dar nu a apărut nimic oficial în sensul ăsta, așa că rămâne de văzut care va fi decizia finală.

Kwoon e una din trupele care fac fiecare experiență live să fie una deosebită. Am avut ocazia să îi văd în Kulturhaus (de la care vă propun și căteva poze, pentru că de cronică nu sunt foarte mulțumit) și pot spune, comparându-i cu God Is An Astronaut sau Mono, că știu să țină publicul aproape.

În așteptarea concertelor de la Timișoara și București puteți afla ultimele detalii despre Kwoon de pe siteul oficial.

Voi reveni si eu cu un reminder pe facebook atunci când vor fi anunțate ultimele detalii despre concertele Kwoon din România.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.