Dominic Fritz alegerea USR pentru Timișoara 2020

July 20, 2019   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Dominic Fritz a câștigat competiția internă și va fi candidatul USR la alegerile din iunie 2020 pentru Primăria Timișoara.

USR Timișoara a propus în aceste săptămâni un exercițiu politic și civic care a arătat că Timișoara are reusrse să se reinventeze, iar meritul le aparține în bună mîăsură celor patru candidați din cura internă Nicu Fălcoi, Aida Szilagyi, Alexandru Cadar și Dominic Samuel Fritz.

Dominic Fritz a fost ales cu 54,55% din voturi, încă din primul tur. Nu pot decât să salut curajul filialei USR Timișoara, de altfel consider că aceasta era candidatura cea mai interesantă și în jurul căreia echipa locală va putea construi o campanie câștigătoare, indiferent de ce vor face contracandidații.

Născut și crescut în Germania, Dominic a făcut studii politice și administrative, a lucrat în administrația germană și internațională și are, de asemenea, o bogată activitate de voluntariat, context în care a și ajuns în Timișoara în 2003. (Toate informațiile sunt aici https://www.dominicprimar.ro/)

Pe mine m-a atras în principal orientarea lui spre viitor, spre dezvoltarea orașului, o perpectivă ce trebuie să înlocuiască în mentalul colectiv timișorean trimiterile reflexe la Eugeniu de Savoya și Timișoara de altă dată.

Iată și mesajul postat de Dominic după aflarea rezultatului votului:

”WOW! Colegii din USR m-au desemnat candidatul oficial pentru Primăria Timișoara cu 114 din 209 voturi (54,55%) din primul tur. Le mulțumesc colegilor pentru votul lor. Sunt mândru de contracandidații mei și de această cursa internă, care a dat un exemplu de democrație și transparență. Doar așa se poate reforma clasa politică.

Simt acest semnal puternic de încredere ca pe o responsabilitate mare, dar am și o poftă uriașă să facem lucruri faine împreună!?

Acest rezultat vi se datorează și vouă, celor care m-ați susținut și încurajat, care mi-ați scris și trimis sugestii și întrebări, care ați share-uit postările mele și ați vorbit cu prietenii voștri despre candidatura mea și despre ce fel de Timișoara vrem să construim. MULȚUMESC!!!

Munca adevărată abia acum începe. Avem 11 luni să câștigăm primăria. Va fi nevoie de noi toți!

 

* Nu sunt membru USR, nici nu intenționez să mă implic, dar iau în calcul varianta de a sprijini direct campania/candidatura lui Dominic la Primărie pentru că Timișoara are nevoie de o nouă perspectivă.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.