DoR de Iarnă povesteşte despre #hashtag

December 16, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

DoR aka Decât o Revistă, publicaţia trimestrială generalistă care publică ce reflectă şi explică, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi a ajuns la numărul #14 – Iarnă 2013-2014.

Dor14_coperta_SHOP

Acest ultim număr dintr-un an în care online-ul românesc a reuşit să mobilizeze o generaţie considerată oarecum pierdută din perspectiva implicării sociale, este dedicat în mod foarte inspirat #hashtag-ului, mai complex spus explorării unui #TerenComun, pe care putem exista împreună.

Coperta a fost realizată de Carmen Gociu iar #Hashtag-ul simbolizează şi ilustrează această explorare la care suntem invitaţi în dosarul dedicat #PopCulturii #MadeInRo din #2013 + multe dintre poveștile din DoR #14.

#UnițiSalvăm, hashtagul sub care s-au mobilizat mii de români în ultimele luni, deschide o poveste complicată, despre căutări sociale și personale care implică #ToatăRomânia. Lupta echipei de handbal feminin care a moștenit locul fostei campioane Oltchim Râmnicu Vâlcea ne aruncă în fața unui început #DeLaZero, într-un oraș care trebuie să învețe din nou să strige #LuptăVâlcea. Frământările unui veterinar care trebuie să eutanasieze un câine deschid o nouă perspectivă asupra problemei câinilor #maidanezi și a #eutanasiei. Povestea unei păsări și a oamenilor care vor să o salveze vorbește despre relația #OmuluiFațăCuNatura și despre nevoia de a ne găsi un rol echilibrat în #ecosistem.

Cam asta ne aşteaptă în paginile DoR de Iarnă 2013/2014, revista disponibila în DoR Shop (shop.decatorevista.ro) şi distribuitorii din întreaga ţară. Şi pentru că suntem în prag de nou an iată şi ce variante de abonamente pentru 2014 oferă Decât O Revistă.

Cât despre #Hashtag în online-ul românesc, dincolo de cele câteva titluri care au prin scu adevărat, nu ştiu în ce măsură au prins ân online-ul românesc, adică, în ce măsură utilizatorii chiar folosesc această găselniţă.

Revenind însă la DoR, nu-mi rămâne decât să vă urez lectură plăcută, dar să mă şi întreb ce va aduce 2014 pentru unul din proiectele interesante din spaţiul cultural românesc.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.