Felicitări Campionilor: RCM Timisoara! (video)

October 6, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Sport

Rugby Club Municipal Timisoara este din nou Campioana României la Rugby după ce ieri seară a învins CSM U Baia Mare în finala Superligii CEC Bank. La exact un an distanță am avut ocazia să revin pe stadionul Arcul de Triumf din București și să mă bucur de al doilea titlu consecutiv obținut de RCM Timișoara, susținută și de această dată de un grup important de suporteri inimoși.

rcm campioni

(foto)

Anul trecut veneam pentru prima dată pe stadionul de la Arcul de Triumf și am bifat practic primul meci de rugby trăit live (pe vremuri, la finalul anilor ’80 sau începutul anilor ’90 am mai prins câteva secvențe de rugby înainte nor meciuri ale lui Poli, pe terenurile de pe lângă Dan Păltinișanu).

RCM Timisoara a învins ieri pe CSM Baia Mare cu 25-19 după un meci intens, mult mai spectaculos decât cel de anul trecut, cu momente în care Timișoara a dat impresia că se poate impune fără emoții, dar și cu un final trăit la intensitate maximă de ambele tabere.

Dacă în 2012 Timișoara și Baia Mare au oferit un joc încrâncenat cu puține realizări, rezultatul final 16-6 fiind decis practic pe final de meci de un eseu al Timișorenilor, ieri seară am avut parte de mult mai multă acțiune mai ales în prima parte a meciului.

După ce undeva în minutul 20 scorul era 12-3 cu două eseuri de partea timișorenilor și un drop-ball, finalul primei a oferit minutele cele mai interesante, cu cei din Baia Mare care au reușit să revină la doar trei puncte prin două lovituri de pedeapsă si apoi cu faza finalei, o acțiune spectaculoasă de contraatac finalizată cu un eseu transformat, astfel că rezultatul la pauză a fost 19-9.

A doua repriză a fost una mult mai încrâncenată, Timișoara punctând de două ori din lovitură de penalitate, în timp ce băieții din Baia Mare au reușit să revină de două ori în meci, prima dată printr-un eseu + transformare, apoi printr-o lovitură de pedeapsă, înceercând pe final să forțeze un posibil eseu câștigător, cu atât mai mult cu cât, în urma unor eliminări temporare RCM Timișoara a jucat a doua parte e reprizei în 14 și chiar în 13 pentru câteva minute.

(câteva secvențe video via Claudiu Preda)

Scorul a rămas însă 25 -19 astfel că RCM Timisoara a devenit pentru a doua oară consectiv, și a treia oară în istorie, Campioana României la Rugby.

Meciurile cu așa încărcătură sunt mai faine când ai cu cine să le urmărești, așa că m-am bucurat să mă revăd în tribunele de la Arcul de Triumf (la exact un an distanță) cu un vechi drucker cu care, pe lângă observațiile legate de meci, în perioadele în care tensiunea o permitea, am mai povestit despre ce mai e prin Timișoara, despre cât de bine a ieșit Made in TM, și multe altele.

În încheiere nu pot decât să îi felicit încă o dată pe cei de la RCM Timișoara, pe jucători, pe cei din staff-ul tehnic dar și pe cei care au călătorit 11 ore ca să ăși susțină echipa.

Sper să ne revedem și anul viitor în finală, o finală care ar fi frumos, de ce nu, să se joace pe Dan Păltinișanu din Timișoara.

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.