Festival Internaţional de Street Art la Timişoara

September 7, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Festivalul Internaţional de Street Art are loc la Timişoara între 9 şi 13 septembrie 2012. Este practic a doua ediţie a Festivalului de Graffiti organizat anul trecut în premieră. Din motive care îmi scapă anul acesta organizatorii au renunţat la “partea cu graffiti” din titlu şi au preferat să meargă pe ideea de street art considerată poate mai completă. Şi mai puţin spectaculoasă aş spune eu.

Deşi Festivalul Street Art 2012 este organizat de Facultatea de Arte Timişoara, Fundaţia EnduRoMania, Centrul Cultural German Timişoara, cu sprijinul Primăriei Timişoara informaţiile oferite celor interesaţi lipsesc aproape cu desăvârşire. Nu ştiu cum s-a făcut promovarea în oraş dar online lucrurile suportă multe îmbunătăţiri.

Deşi am scris anul trecut despre prima ediţie a Festivalului de Graffiti de la Timişoara, pentru că nu sunt în oraş nu intenţionam să vorbesc despre asta. M-a convins însă un articol interesant despre graffiti, despre ce s-a întâmplat anul trecut şi câteva detalii despre ediţia din 2012, publicat de Descoperă.ro, şi mai ales faptul că mi-a luat ceva vreme să găsesc informaţii legate de evenimentul care începe practic mâine. (recomand articolul, e documentat şi prezintă multe imagini)

Aşa că m-am gândit să caut câteva informaţii şi link-uri utile pentru cei interesaţi de street art la Timişoara şi nu numai.

Afişul evenimentului cuprinde cam toate informaţiile pe care le-am găsit până la ora asta, din păcate nu există pe niciunde un program al evenimentului.

Există un site dedicat International Street Art Festival care din păcate are informaţii destul de vechi, dar cel puţin prezintă invitaţii din Germania, SUA si Ungaria care vor participa la Street Art 2012 Timişoara şi include o serie de imagini, mai există şi o pagină de facebook a festivalului, unde sper eu că organizatorii vor începe să ofere mai multe detalii.

Mie nu-mi rămâne decât să mă bucur că Festivalul de Graffiti din 2011, o premieră pentru Timişoara şi România are o continuare cu Festivalul Internaţional Street Art 2012 care are loc între 9 şi 13 septembrie.

Sper în acelaşi timp ca pentru ediţia viitoare să se acorde o mai mare atenţie părţii de promovare, pentru că aşa sunt puse practic în valoare iniţiativele de genul ăsta.

De asemenea dacă cumva aveţi mai multe informaţii, nu ezitaţi să lăsaţi un mesaj, s-ar putea să fie de folos cuiva.

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.