Film de văzut: Metallica – Through The Never

September 26, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Film

Metallica – Through The Never le propune fanilor o experiență IMAX 3D cu adevărat deosebită, un concert transformat într-un film cu o poveste cel puțin interesantă, care va fi lansat oficial pe 27 septembnrie 2013, la exact 27 de ani de la tragicul accident în care și-a pierdut viața Cliff Burton, regretatul basist al trupei.

metallicathroughthenever

Through The Never e titlul unei piese de pe Black Album, lansat în 1991 de Metallica, probabil cel mai de succes album al trupei dacă facem un raport între modul în care a fost apreciat de fani, critică și topuri. Într-un fel, povestea lui trip din filmul Through The Never urmează măcar generic versurile piesei. De menționat că a apărut deja și coloana sonoră a filmului pe care apar toate cele 16 piese cântate de trupă în cele 93 de minute de acțiune.

Metallica se pregătesc de lansarea unui nou album, materialul cu numărul X, pe care îl vom putea asculta cel mai probabil anul viitor, iar acest film pare că vrea să ne readucă în atmosfera metal-ului clasic ai primilor ani ai trupei. Cu siguranță nu am fost singurul care s-a bucurat să asculte piese de pe Ride The Lightning sau …And Justice for All, tot așa cum, la fel de sigur au fost și alții care și-ar fi dorit să îl revadă pe Jason Newsted, mai ales că omul se identifică cu multe din piesele din perioada respectivă. Dar.. filmul a fost gândit altfel.

Despre povestea ce îl are în prim plan pe Trip, nu o să spun mare lucru. Practic sunt o serie de sevențe disparate cu mai mult sau mai puțină legătură între ele, o utopie, o anti-utopie, o distopie… fiecare o va încadra în funcție de conexiunile și de trimiterile la care se va gândi. E și un joc cu simboluri și teme ce lasă mult loc liber imaginației fiecăruia.

Sigur, dacă pleci de la premisa că Through The Never ar fi doar un alt film, probabil poți găsi destule lucruri de criticat, de la reacția publicului care pare uneori forțată, până la anumite secvențe de pe scenă la rândul lor puțin ciudate, reacții absurde ale trupei sau plasări de produs.

Dincolo de astea, în definitiv Metallica și muzica lor sunt subiectul central al acestei ore si jumătate de muzică.

Revenind la câteva informații mai tehnice, filmările au avut loc în august 2012 în timpul unor concerte ce au avut loc în Vancouver (Canada), regia a fost asigurată de Nimrod Antal, producător a fost Charlotte Huggins, povestea a fost scrisă de Nimrod Antal și Metallica iar în film îi vedem pe Dane DeHaan eroul poveștii paralele concertului pe care îl susțin James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hemmet și Robert Trujillo în fața unei mulțimi entuziaste și în principiu autentice. Toate detaliile tehnicedespre film, cu secvențe și tot ce mai trebuie sunt disponibile pe www.throughthenevermovie.com

Metallica – Through The Never IMAX 3D va putea fi văzut și în România începând de mâine timp de o săptămână la AFI Palace Cotroceni.

E un film dedicat în primul rând fanilor Metallica, cei care au ocazia, prin tehnologia IMAX 3D să fie foarte foarte aproape de James, Lars, Kirk și Robert.

Impresiile pe care le-am auzit până acum au fost în totalitate pozitive.

Le aștept și pe ale voastre.

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.