Fotografiile anului 2013

December 28, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Fotografia e fără îndoială subiectivă, cu toate astea există câteva criterii ce lasă loc şi unor clasamente şi top-uri. Vă propun câteva din “Fotografiile Anului 2013”, alese din mai multe topuri propuse în aceste zile de de agenţii de presă, asociaţii sau publicaţii online şi nu numai.

cats in pics

Mi-a fost foarte greu să mă decid asupra unei singure poze, aşa că, pe lângă cea prezentată de mine, puteţi vedea întreaga colecţie accesând link-ul din descriererea fiecărei poze.

Ordinea în care am postat pozele este una aleatorie şi sunt conştient de faptul că în ograda internetului există şi alte serii de fotografii la el de spectaculoase, trebuie doar să ai un pic de timp şi răbdare să le găseşti.

Protests in Istanbul

Una din fotografiile emblematice pentru mişcările ce au avut loc la Istambul anul acesta. Autorul e Daniel Etter (Istambul, Turcia, 1 iunie 2013). Povestea pozei şi un Top 10 al celor de la TIME.

Blue Lagoon

Party cu ocazia solstiţiului de iarnă în Laguna albastră din Islanda. Fotograf: Agnieszka Rayss/Anzenberger/Redux/National Geographic. (National Geographic Best Travel Photo 2013) via The Guardian

 

fire california

Pădure în flăcări lângă Groveland, California pe 25 august 2013. Fotograf: Noah Berger/European Pressphoto Agency (vezi toate poyele alese de The Wall Street Journal)

reuters fake wedding

Căsătorii false: Cu siguranţă aţi citit despre sute de căsătorii oficiate în china sau nu numai. Ei bine (cel putţin) o parte dintre ele nu sunt reale, cuplurile fiind acolo ca să iasă bine propaganda. Fotografia a fost realizată pe 18 mai in Shanghai, la o astfel de ceremonie de “încurajare” a căsătoriilor. Mai multe fotografii deosebite din 2013 pe dailymail.co.uk sau pe blog.reuters.com (aici găsiţi întreaga lor poveste).

rollingstone morning jacket

Fotografia de concert aleasă via The Rolling Stone îi are în prim plan pe My Morning Jacket şi a fost realizată cu ocazia unui concertului de la CBGB Festival in New York City pe 13 octombrie 2013 de Dana Distortion

curcubeu 180

Un curcubeu de 180 de grade fotografiat în Dolomiti de către Alessandro Gruzza/National Geographic Photo Contest. Mai multe poye înscrise în acest concurs sunt disponibile pe sploid.gizmodo.com

belgian riot
În spatele liniilor. O doamnă rătăcită printre demonstranţii si jandarmii din Liege. Fotografia a fost realizată în ianuarie 2013 atunci când muncitorii de la Arcelor Mittal îşi exprimau nemulţumirea faşă de închiderea unor linii de producţie care urmau să lase în stradă 1300 de oameni. Foto Yves Herman/REUTERS. Poza se regăseşte în Fotografiile Anului 2013, top realizat de Boston.com

brazil aquatlon

Poza cîştigătoare a National Geographic Traveller Photo Contest 2013 realizată de Wagner Araujo în Manaus, Amazon, în timpul aquatlonului (concurs ce implică probe de alergare şi înot.). Detalii despre această poză, dar şi despre prima poză din articol (locul 3 în acelaşi concurs) găsiţi pe travel.nationalgeographic.com.

Sincer să fiu, chiar în timp ce lucram la articol, pe măsură ce tot descopeream alte şi alte colecţii de fotografii faine am fost tentat să renunţ pentru că e aproape imposibil să ajungi la toate pozele faine.

Sper să descoperiţi câte ceva fain în Fotografiile anului 2013 propuse de acest articol, iar pentru 2014 poate mă organizez un pic altfel şi o să vă propun un articol sau un guest-post mai special.

Voi pe unde aţi găsit colecţii foto faine din 2013.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.