Franţa – invitat de onoare la Bookfest 2012

February 5, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Bookfest este poate cel mai important Salon Internaţional al Cărţii din ţara noastră, organizat de Asociaţia Editorilor din România.

Bookfest 2012 şi-a anunţat la sfârşitul anului trecut invitatul de onoare, care va fi Franţa. Am dat întâmplător peste ştirea asta si pentru că a trecut ceva vreme de la anunţ cred că nu strică să îl readuc în actualitate, poate ajunge şi la cei care l-au scăpat anul trecut.  Nu de alta dar un Bookfest 2012 cu Franţa invitat de onoare se anunţă un eveniment mai mult decât interesant.

Bookfest a debutat în 2006 , astfel că anul acesta vom avea parte de ediţia cu numărul VII a  Salonului Internaţional al Cărţii. Evenimentul va avea loc la Romexpo în Pavilioanele C1, C2, C3, C4 şi C5 între 30 mai şi 2 iunie 2012, de marţi până duminică.

În momentul de faţă nu avem prea multe informaţii, ar fi cele două declaraţii ale părţilor implicate. Ambasadorul francez E.S Henri Paul, a spus“Ţin să mulţumesc Asociaţiei Editorilor din România pentru această oportunitate şi în mod deosebit domnului preşedinte Grigore Arsene din partea căruia am primit această invitaţie şi sunt încrezător că participarea Franţei la Bookfest va fi un eveniment remarcabil din toate punctele de vedere” ,  în timp ce Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România declara “Ne face o deosebită onoare că putem celebra şi în acest fel lunga tradiţie culturală care leagă România şi Franţa şi suntem convinşi că o astfel de formulă de parteneriat va face ca salonul Bookfest să se menţină în topul celor mai importante manifestări culturale din România”. (www.agentiadecarte.ro)

Bookfest are câte un invitat de onoare începând din 2010, atunci când a fost vorba de Spania, în timp ce invitatul de onoare al Bookfest 2011, a fost Ungaria.

Voi reveni cu alte informaţii pe măsură ce acestea vor fi anunţate de Asociaţia Editorilor din România, organizatorii Bookfest 2012, al cărui invitat de onoare va fi Franţa!

2 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.