Fundația Estuar – platformă de donații pentru victimele din Clubul Colectiv

November 3, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Fundația Estuar este alături de familiile victimelor tragediei din Club Colectiv. Încă de sâmbătă, Fundația Estuar a pus la dispoziția donatorilor un cont în lei, unde se pot face donații, iar luni s-a deschis cel de-al doilea cont, in euro.

În acest moment, sunt funcționale două conturi de donații:

Cont în lei:
RO45RNCB0064004896460001
Fundația Estuar
Banca Comercială Română, Sector 5, București

Cont în Euro:
RO64 RNCB 0076 0048 9646 0029
Fundația Estuar
Banca Comercială Română, Sector 5, București

Adresa băncii: Bdul Tudor Vladimirescu nr. 57, Bl. T 4, sector 5, București.

SWIFT: RNCBROBU

Amedeea Enache director executiv al Fundației:

„Suntem impresionați de mobilizarea celor care vor să ajute: la două zile de la lansarea anunțului, în conturile Fundației sunt peste 13.000 euro strânși. Am oferit deja și primul sprijin, un ajutor de înmormântare în valoare de 2400 de lei, către familia lui Claudiu Petre. În prezent, avem cinci cereri concrete de sprijin financiar, pe care le gestionăm.

 

Într-o primă etapă, vom oferi câte 2400 lei ajutor de deces fiecărei familii îndoliate. În acest sens, facem apel către prietenii și familiile celor afectate de această tragedie și îi rugăm pe toți să ne contacteze, pentru că este posibil ca prin rețeaua noastră să nu ajungem la toți cei care au nevoie.

 

În funcție de sumele ce se vor strânge în zilele urmatoare, intenționăm să ajutăm și supraviețuitorii, familiile greu încercate de această tragedie, cu ajutor financiar suplimentar, pentru fiecare persoană.

 

Campania de strângere de fonduri este încă în plină desfășurare, abia peste câteva zile vom putea anunța date concrete asupra sumei strânse în conturi. Pentru a asigura transparența procesului, la fiecare final de săptămână vom anunța donatorii și banii strânși, precum și cum s-au cheltuit banii.

 

În plus, dacă suma totală depășește sumele pe care le-am stabilit, diferența rămasă va fi distribuită tot victimelor. De asemenea, precizăm că dacă un donator dorește ca suma să fie direcționată către o anumită persoană sau familie, vom avea grijă să respectăm intenția donatorului.

 

Am vrea să precizăm că Fundația Estuar nu percepe comision pentru gestionarea acestei campanii, echipa Fundației fiind implicate pro bono, la fel ca și partenerii noștri, Grupul de ajutor Împreună Rezistăm, cei care au pierdut foarte mulți prieteni în această tragedie”.

 

Menţionăm şi faptul că, Fundația Estuar s-a alăturat Grupului de ajutor #ImpreunaRezistamFB.com/ImpreunaRezistam care pregăeşte o serie de concerte caritabile simultane ce vor avea loc pe 14 noiembrie 2015 în mai multe oraşe din ţară.

 

Despre Fundația Estuar

Fundația Estuar este una dintre cele mai active organizații în domeniul sănătății mintale din țara noastră. Organizația a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Română de Sănătate Mintală și este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative, acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional, pentru adulții cu probleme de sănătate mintală.

 

Echipa Estuar militează împotriva stigmatizării adulților cu probleme de sănătate mintală, pentru deschiderea și desființarea prejudecăților existente față de acest grup și pentru incluziune. Viziunea organizației pune accentul pe oferirea de alternative sociale pentru integrarea beneficiarilor fundației în comunitate, susținută și prin intermediul activităților de lobby și de advocacy.

Mai multe detalii:
www.estuar.org
www.facebook.com/Fundatia-Estuar

1 comments

  • Reply

    #IMPREUNAREZISTAM – 14 noiembrie concerte caritabile #colectiv »Citadinul.ro / 03 Nov

    […] Începând cu acest weekend vor fi disponibile şi tricourile ‪#‎ImpreunaRezistam in fiecare oras participant la concertele caritabile din 14 noiembrie. Preţul unic e de 20 lei iar banii vor ajunge, integral, in conturile Fundatiei Estuar şi vor fi folosiţi pentru victimile tragediei de la Colectiv (vezi cum poţi dona până la concert). […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.