God is An Astronaut concerte aniversare – 10 ani de post-rock!

March 10, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

God Is An Astronaut e o trupă de post rock / instrumental rock din Irlanda care împlineşte anul acesta 10 ani de activitate iar Turneul Aniversar va avea două opriri si în România, la Bucureşti şi Cluj Napoca.

Anul trecut a fost unul în care publicul de la noi a putut vedea la lucru o grămadă de trupe post-rock de la legendarii japonezi MONO, până la Khuda, Explosions in The Sky, la God Is An Astronaut, Kwoon sau Tides From Nebula, ca să mă refer strict la numele care îmi vin acum în minte.

Concertul God Is An Astronaut de anul trecut din Silver Church a fost o mare reuşită, o dovadă în acest sens e şi faptul că Turneul God Is An Astronaut – 10 Year Anniversary se opreşte doar la noi pentru două concerte, unul în The Silver Church din Bucureşti, luni, 12 martie 2012 şi al doilea în Boiler Club din Cluj Napoca, marţi 13 martie, o zi mai târziu.

God Is an Astronaut împlinesc aşadar anul acesta 10 ani de activitate. Trupa s-a format în Irlanda în jurul fraţilor gemeni Torsten şi Niels Kinsella. Numele trupei a fost inspirat de o replică din filmul horror/thriller Nightbreed despre care nu e nicio problemă dacă nu aţi auzit pentru că a nu a fost un mare succes cinematografic din niciun punct de vedere, deşi pleca la drum cu o poveste curajoasă.

Au debutat chiar in 2002 cu albumul The End Of The Beginning, urmat de All Is Violent, All Is Bright, Far from Refuge, God Is an Astronaut şi Age of the Fifth Sun, ultimul apărut în 2010.

Experienţa muzicală live God Is An Astronaut e completată de proiecţii şi jocuri de lumini gândite şi realizate de membrii trupei, fiecare piesă având propria ei poveste video.

God Is An Astronaut sunt online pe Myspace, Facebook, LAST FM şi YouTube, unde îi puteţi găsi la secţiunea Media a site-ului oficial. E un site simplu, dar foarte user friendly, unde găseşti tot ce te-ar putea interesa, de la biografie, la ultimele detalii despre datele de concert, bineînţeles cu o secţiune shop cu tot ce trebuie.

Dacă lucrurile merg conform planului, voi ajunge la concertul God Is An Astronaut din The Silver Church (detalii aici) de unde sper să mă întorc cu un material interesant. (detalii despre concertul GIA din Boiler Club aici).

Am văzut că pe facebook se anunţă câte 400 şi 300 de participanţi, nişte cifre importante, rămâne însă de văzut cum vo rarăta lucrurile la faţa locului.


Până atunci eu vă propun câteva piese, pe care  mi-a fost foarte greu să aleg şi sper să ne bucurăm de un concert aniversar God Is An Astronaut foarte reuşit atât în The Silver Church, cât şi în Club Boiler.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.