GuerriLIVE cu BiMS în Energiea

July 2, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Butterflies in My Stomach au fost invitați la GuerriLIVE Radio Session întâlnire găzduită de Bogdan Serban în Energiea din București, pentru o seară de nu-jazz, funk, acid-jazz și nu numai, provocată de Grolsch.

bims radio guerrila

  foto:Alexandru Anghel (Guerrilive) & Sony Romania

Butterflies in My Stomach e unul din proiectele speciale care au reușit să reziste pe piața românească exclusiv datorită pasiunii cu care fac muzică cei cinci: Catrinel Bejenariu (voce) , John Mititelu (chitară) , Meghi (pian electric si sintetizatoare) , Bujor Stoicovici (chitară bas, contrabas), Laurentze! (tobe)

Concertul de ieri a fost transmis începând cu ora 18, live la Radio Guerrilla, si video live pe pagina de Facebook a radioului (www.facebook.com/radio.guerrilla). Dacă l-ați ratat, îl puteți asculta dumincă, pe 7 iulie de la aceeași oră.

A fost o oră și jumătate în care am ascultat piese, hai să le spunem clasice, dar și două piese de pe materialul pe care îl au în pregătire. Dincolo de muzică a fost mai ales o întâlnire între prieteni, ocazie cu care ascultătorii, dar mai ales cei prezenți în Energiea i-au putut descoperii pe fluturi. Am putut afla care au fost primele albume pe care le-au cumpărat sau de care își amintesc, dar și care e cel mai mare regret al fiecăruia din cei 5 membri BiMS, Bujor ne-a vorbit de asemenea și despre schimbarea de line-up survenită în urmă cu aproximativ doi ani, iar pe final am avut parte de două cover-uri inedite, Black Sabbath si Pink Floyd.

Seara de concert s-a încheiat, pentru că nu se putea altfel… cu Lucrurile bune (care vin dacă le aștepți) iar noi am început să ne gândim la următorul concert Butterfly in My Stomach.

Spre ilustrare vă propun însă o altă înregistrare:

BiMS fac muzică împreună din 2005 și s-au bucurat de recunoaștere internațională încă de la început. În decembrie 2005 trupa a fost prezentată de BBC, ca fiind una dintre puţinele trupe care promovează acid-jazz-ul în România (“Romanian Underground“) în timp ce la sfârşitul lunii august 2006, BiMS a fost selectată printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la secţiunea Electronic, în urma unui concurs iniţiat de casa de discuri Sony şi prestigioasa publicaţie Billboard.

Butterflies in My Stomach au participat la cele mai importante festivaluri din țară, de la Stufstock, Fân Fest, Peninsula, până la B’estfest, au colaborat și cu Institutul Cultural Român susținând două spectacole în contextul evenimentului „Enescu Re-Imagined“, un proiect iniţiat de pianistul Lucian Ban şi contrabasistul John Hébert, asta în 2010, pentru ca în 2011 Butterflies in My Stomach să reprezinte România la Berlin, în cadrul „Romanian Music Nights” . Au fost de asemenea invitați în mai multe rânduri de Cătălin Ștefănescu la Garantat 100%.

Cu un ”palmares” interesant și aproape 10 ani de carieră BiMS rămân o trupă plină de energie care ne așteaptă cu fiecare ocazie la seară deosebită de muzică live, așa cum s-a întâmplat și ieri seară în Energiea.

GuerriLIVE Acoustic Session în Energiea e o propunere interesantă pentru o seară de luni. Săptămâna viitoare urcă pe scenă Nightlosers, detalii despre cum puteți obține invitații la – GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Serban.

Să ne vedem cu bine la următorul concert BiMS.

2 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.