Implant pentru Refuz – away – în fabrica din Bucureşti

April 13, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Campania de crowdfunding pentru albumul Cartography al celor de la Implant pentru Refuz e în plină desfăşurare, context în care au cântat şi în fabrica la începutul weekend-ului. Seara a început cu tânăra trupă de metalcore Key to The Crown şi apoi cu show-ul în forţă susţinut de Breathelast.

ipr fabrica

(facebook.com/ImplantPentruRefuz)

Cred că sunt vreo 3 ani de când îmi tot propun să ajung la un concert IPR în Bucureşti, de unde şi titlul articolului. Sigur, teoretic un concert e un concert, indiferent unde urcă trupa pe scenă. Pe de altă parte e totuşi o diferenţă între a urmări un concert alături de oameni pe care îi vezi pentru prima dată şi a-l trăi alături de prieteni şi cunoscuţi.

Plecând de la rândurile de mai sus, îmi asum faptul că cele ce urmează vor avea o notă poate mai personală decât deobicei (oricum atunci când vine vorba de impresii de la concerte nu îmi arog niciodată veleităţi de critic “muzical-artistic” şi mare “connaisseur”).

Concertul a început undeva în jur de 22.30, destul de târziu, ţinând cont de faptul că ora de pe afiş era 20, cu Key To The Crown o foarte tânără trupă de metalcore şi Breathelast care i-au însoţit pe IPR şi a doua zi la Mangalia.

Două piese vechi, două piese noi, cam acesta a fost algoritmul setlistului Implant pentru Refuz din fabrica. Asta înseamnă că am ascultat piese de pe Cartography, albumul ce va fi lansat în octombrie 2014 (detalii pe www.we-are-here.ro/p/cartography-ipr) dar şi multe piese de pe Monolith, de pe Oameni fără feţe sau chiar de pe albumul de debut, Implant pentru Refuz.

Cartography, albumul pe care IPR îi invită pe cei prezenţi să îl cumpere în avans în cadrul campaniei de crowdfunding (pe lângă album mai au pe acolo şi nişte tricouri şi hanorace ediţie limitată) este practic o călătorie prin toate albumele IPR din care băieţii au ales câteva elemente cărora le vor da, sau mai bine zis cărora le-au dat o formă nouă.

Deşi au trecut ceva ani de la apariţia ultimului album, chiar şi cei mai tineri din public au fost alături Vita, cântând versruile de pe Solitor, În Interior, Messages to Gods, Eutro ori Soare deschis

(mai multe cliupuri de la concert pe contul Mahmur.Info)

A singular call, March to the end, Break the flow sau Păsări aprinse (piesa care a încheiat bis-ul şi concertul, după aproape 2 ore) sunt câteva din piesele noi pe care IPR le cântă în concerte şi pe care le ştiţi poate de pe net. Cea mai mare diferenţă se va vedea la Cartography pe partea de vocea, acolo unde a rămas doar Vita (pe materialele anterioare IPR are două sau chiar trei voci pe unele piese, Bulbuc şi Ochelari).

Pe final de concert a fost fain să reascult Să curgă bere pe Bega după tare multă vreme, Simplu şi greu dar mai ales Sidef una din piesele cele mai aşteptate de public.

Asta pentru că cea mai aşteptată a fost IPR Gherila, în timpul căreia m-am uitat instinctiv după Guerrilla, care evident nu era acolo, un IPR Gherila pe care Vita a băgat o voce de Ochelari foarte tare. (Ceau Okt, dacă ajungi pe aici. Să ştii că e bun omu’ dar ce-i al tău e al tău).

Cam atât ar fi despre povestea din fabrica, o concluzie simplă şi clară e aceea că Implant pentru Refuz continuă rezistenţa, în ciuda trupelor de decor care nu fac decât să bruieze frevenţele, atât în mainstream cât şi în underground.

Următoarea întâlnire cu IPR de la Bucureşti va avea probabil loc în această toamnă, după lansarea albumul Cartography.

Campania de crowdfunding organizată de trupă pe platforma We Are Here va mai fi activă încă 47 de zile timp în care puteţi comanda albumul, puteţi achiziţiona tricouri, hanorace sau chiar, puteţi pune la cale propriul concert IPR pentru a acoperi cei 6000 de euro necesari pentru lansarea albumului.

1 comments

  • Reply

    Implant pentru Refuz cu Dan Byron invitat - GuerriLIVE Radio Session / 09 May

    […] Pe scena GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Şerban, IPR îl vor avea pe Dan Byron invitat. De ascultat vom avea ocazia să ascultăm atât piese cunoscute de pe albumele amintite mai sus, dar şi piese de pe albumul aflat în pregătire, Cartography. De altfel, în concertele susţinute în ultima perioadă, trupa a cântat o bună parte din noile piese. (În Bucureşti concertul a avut loc in club Fabrica). […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.