Interviu cu FusionCore

July 13, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Interviuri

FusionCore au cântat vineri, 12 iulie la Ghost Gathering, festival organizat în Parcul Herăstrău din București. Marcăm și noi momentul și vă propunem un scurt interviu pe care ni l-a acordat Anca Brădean solista trupei.

FusionCore foto

FusionCore sunt o trupă din Brașov care activează deja de câțiva ani buni, sunt definiți în general ca o trupă de nu-jazz dar muzica lor reunește elemente dintre cele mai diverse, de la funk, bossa nova, prog rock și chiar metal. Au debutat în formula de trio, Anca alăturându-se după o vreme celor trei băieți care demaraseră proiectul, Septimiu, Alexandru și Adrian. În 2007 FusionCore a câștigat concursul ”Manifest Yourself” organizat de revista Sunete. În aceeși perioadă au urcat pe scenele multor festivaluir, de la Student Fest, Coke Live, Stufstock, Peninsula, Rock Out Loud sau Watumi.

Primul LP apare însă abia în februarie 2012, Permanent Voyage, un album interesant, înregistrat în studiourile TOM TOM din Budapesta și care a fost urmat de un turneu prin mai multe orașe din țară.

Pe FusionCore îi găsiți pentru mai multe imagini, piese audio și videoclipuri pe fusioncore.ro dar și pe www.facebook.com/FusionCoreBand.

Iată ce ne-a povestit Anca despre FusionCore:

1.Cine sunt FusionCore? Ce ne puteti spune despre trupa, despre numele ales și despre muzica voastra?

FusionCore sunt 4 muzicieni care s-au apucat de compozitii si jam-session-uri in urma cu 7 ani. Ne-a unit dorinta de a creea un stil propriu, de a experimenta si de a combina genuri muzicale.

Numele FusionCore ar trebui sa spuna tot: un nucleu care fuzioneaza mai multe stiluri.

2.Anul trecut ați lansat albumul de debut Permanent Voyage cum a fost primit de fani, cum a fost in turneul de promovare care v-a dus prin intreaga tara ?

Albumul a fost primit cu entuziasm de ascultatorii si criticii nostri. Am primit si un premiu din partea Metalhead, pentru cel mai bun album alternativ 2012.

In ce priveste turneul a fost o experienta din care am invatat multe. Am descoperit locatii noi in care oamenii vor sa ne mai vada si sa ne auda si locatii in care nu a prins stilul nostru, de fapt muzica rock nu prinde. Per total a iesit bine, a fost echilibrat publicul.

3. Vorbind de promovare, care sunt mijloacele prin care va promovati? Ati ales sa lansat albumul online, joaca astazi internetul cel mai important rol in promovarea unei trupe?

Da, promovarea online este foarte eficienta. Majoritatea au aflat de pe net de albumul nostru. Cand avem cate un eveniment dam sfoara-n tara prin Facebook si se afla destul de repede.

4. Cum vedeti evolutia scenei muzicale romanesti în toti acesti ani, din 2007 pana astazi?

Schimbarea pe care o vedem este legata de numarul trupelor . In 2007-2008 erau mai multe trupe tinere si de undeground, astazi nu prea mai auzi de asa ceva. Sunt cateva mai cunoscute care participa la aproape toate festurile din tara si in rest nimic…concursuri nu mai sunt. Ca trupa noua nu esti stimulat sa te apuci de treaba. Deci nu stiu ce sa zic de evolutie, daca se poate vorbi de una.

5. Ce inseamna pentru voi personal muzica? Ce v-a determinat sa incepeti proiectul si ce va motiveaza sa continuati.

O descarcare, o evadare din cotidian in lumea artei. Am inceput repetitiile si compozitiile din joaca mai mult. Cum am mentionat si mai devreme: aveam dorinta de a crea ceva nou. Nu ne-a interesat vreodata sa copiem un stil sau o trupa si daca am facut asta a fost involuntar, caci am fost si noi comparati cu trupe de peste hotare, de care nici nu auzisem la momentul respectiv. Dorinta de noutate, de evolutie si de a ajunge la cat mai multi ascultatori interesati de genul nostru: asta ne motiveaza.

6. Permanent Voyage include mai multe piese în franceza, o optiune mai putin obisnuita pentru trupele de la noi, de ce ati ales sa cantati si in limba lui Baudelaire?

Am compus versurile intamplator. Nu pentru ca as fi vreo vorbitoare de franceza fluenta. Am studiat aceasta limba la scoala, am mai luat si dictionarul, ascult si muzica frantuzeasca si iata ca am reusit.

Asa am simtit ca trebuie sa sune versurile in franceza, in engleza ar fi fost chiar aiurea. Este interesant ca nu mi-am batut prea mult capul sa le scriu, a fost pura inspiratie „divina”.

7. Ce alte pasiuni aveti in afara de muzica? Ce carti cititi, ce filme va plac?

Eu sunt pasionata de handmade si de calatorii. Cam orice citesc acum are legatura intr-o oarecare masura cu plimbarile si descoperirile, toti suntem biciclisti, unii dintre noi sunt si muntomani.

8. Ce planuri de viitor aveți, ați început deja lucrul la un nou material? Sa ne asteptam la ceva diferit fata de piesele deja cunoscute?

Am inceput sa lucram la piese noi, insa momentan nu este nimic finalizat, pentru ca trebuie sa iasa perfect. Vor fi tot niste fuziuni muzicale, asa cum v-am obisnuit, dar de data asta vom merge pe o linie putin mai soft si este foarte posibil sa mai introducem cate un stil muzical nou combinat cu jazz-ul sau rock-ul.

FusionCore au cântat în prima zi a Ghost Fest, așa cum vă spuneam. Astăzi ne așteaptă încă aproape o zi întreagă cu multă muzică live (programul zilei) cu multe trupe interesante, într-o locație la fel de interesantă.

I-ați văzut pe FusionCore, la Ghost Fest, sau cu altă ocazie? Cum vi se pare muzica lor?

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.