Iyeoka o surpriză cu jazz-fusion, blues, soul și poezie

October 10, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Concertul pe care Iyeoka Okoawo îl va susține pe 5 noiembrie 2013 în The Silver Church e unul din evenimentele faine ale acestei toamne la care îmi doresc să ajung. Artista americană Iyeoka va cânta în premieră în România și urmează să susțină două concerte și la Cluj Napoca, la Teatrul Național și în Club Diesel.

 iyeoka

Recunosc că am descoperit-o pe Iyeoka în după amiaza asta, prin internediul unei invitații la concert dar o cam ascult de niște ore deja.

Cântăreața din Boston are origini Nigeriene, o voce deosebită iar muzica ei e un melanj deosebit de jazz, blues, soul, funk, R&B, și toată povestea muzicală are la bază propriile-i versuri. De altfel, Iyeoka a câștigat în 2009 locul doi la Individual World Poetry Slam.

Înainte de a debuta în muzică, Iyeoka a lucrat în domeniul farmaceutic, dar pasiunea pentru poezie și interesul pentru muzică au avut câștig de cauză astfel că din 2004 când a înființat trupa The Rock By Funk Tribe și până astăzi, artista a lansat trei albume Black & Blues chiar în anul de debut, Hum the Bass Line în 2007 și Say Yes în 2010. În 2011 afost nominalizată la Independent Music Awards pentru piesa “This Time Around” la categoria R&B.

Organizatorii evenimentului ne propun o scurtă biografie a artistei, pe care o puteți citi si pe pagina evenimentului din The Silver Church, astfel că înainte de a trece la detaliile tehnice legate de concerte, eu mai amintesc doar că în această perioadă Iyeoka se află într-un turneu extins de promovare a celui mai recent album, Say Yes. Materialul se încadrează în conceptul ”Evolution Album (TM)” astfel că cei care îl achizitionează au acces și la piese lansate ulterior.


Iyeoka va susține așadar un prim concert în România pe 5 noiembrie în The Silver Church Club, Bucureşti iar organizatorii pun în vânzare la presale un număr limitat de bilete la preţul de 50 de ron care vor fi disponibilie online pe www.eventim.ro, www.myticket.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti) şi magazinele Diverta. Detalii legate de accesul la concert, informaţii referitoare la rezervări şi bilete se găsesc la club, Calea Plevnei nr. 61.


Două zile mai târziu Iyeoka ajunge și la Cluj Napoca, unde va susține chiar doua concerte, toate detaliile sunt disponibile via Diesel Club.

Dacă v-am făcut curioși aruncați o privire și pe siteul lui Iyeoka, pentru mai multe muzici, clipuri și imagini.

Până la întâlnirea cu artista americană, ne mai vedem, tot în The Silver Church cu Snarky Puppy, un alt proiect din zona jazz fusion, care vine din SUA.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.