Jazz Night Out cu Dhafer Youssef Quartet la Sala Radio

January 9, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Dhafer Youssef Quartet vine în concert la Bucureşti pe 10 aprilie 2014, un nou eveniment din seria Jazz Night Out pregătit de Twin Arts. Muzicianul tunisian va prezenta la Sala Radio albumul Birds Requiem lansat anul trecut în luna octombrie.

dhafer_youssef_4_result

Jazz Night Out este o platformă de evenimente şi socializare, prezentată de Twin Arts, ce îşi propune organizarea de concerte de de jazz şi blues, dar şi a unor întâlniri. audiţii sau workshop-uri care să ofere publicului ocazia de a cunoaşte mai bine artişti străini şi români şi muzica lor.

Muzician şi compozitor surprinzător, Dhafer Youssef a introdus în lumea jazz-ului, un intrument tradiţional arab (şi nu numai), oud, un instrument ce are rădăcini comune cu vioara, fiind în acelaşi timp un strămoş al chitarei.

Născut la Teboulba în 1967, este atras încă din copilărie de muzică şi în special de jazz. Pasiunea l-a făcut să părăsească locurile natale pentru a putea studia, astfel că din 1990 locuieşte în Europa, pendulând între Paris şi Viena în timp ce la capitolul influenţe muzicale trebuie să amintim şi spaţiul scandinav.

Cu toate acestea, Birds Requiem are şi o puternică tentă orientală, un fel de întoarcere la origini, marcată prin colaborarea cu doi importanţi muzicieni turci, Husnu Senlendirici şi Aytac Dogan. Dar ca lucrurile să fie clare, iată care a fost echipa de studio a albumului:Youssef – oud şi voce, Husnu Senlendirici – clarinet, Nils-Petter Molvaer -trompetă, Aytac Dogan – zither- kanun (un misterios, pentru mine, instrument tradiţional), Eivind Aarset – chitară electrică şi toată partea electro, Kristjan Randalu – pian, Phil Donkin – contrabas şi Chander Sardjoe – baterie.

Dhafer Youssef Quartet în concert la Sala Radio pe 10 aprilie 2014, un eveniment Jazz Night Out marca Twin Arts va avea următoarea formulă

Dhafer Youssef – oud şi voce
Kristjan Randalu – pian;
Phil Donkin – contrabas;
Chander Sardjoe – baterie.

Biletele pentru acest eveniment costă 80, 120, 140 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Twin Arts propun şi de această dată un concurs ce vă poate aduce o întâlnire cu Dhafer Youssef. Toate detaliile sunt fireşte disponobile aici, pe siteul organizatorilor.

Cu puţin timp înainte de concertul Dhafer Youssef Quartet, Jazz Night Out începe anul 2014 cu o întâlnire specială: Hiromi Solo, tot la Sala Radio.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.