Jazz Night Out cu Twin Arts la Sala Radio

August 7, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Tigran Hamasyan cu Shadow Theater prezentat în formulă de quintet și Vijay Iyer Trio este concertul eveniment cu care va debuta Jazz Night Out o nouă serie de evenimente prezentată de Twin Arts. O seară organizată cu sprijinul Ambasadei Armeniei la București, o seară ce va aduce pe scena de la Sala Radio doi tineri pianiști de excepție.

jazz night out 1

Aveam cu totul alte planuri pentru seara asta, dar după ce am petrecut o bună parte din după amiază (muzical vorbind) alături de Tigran și Vijay Iyer pe care avem ocazia să îi vedem în premieră pe 17 octombrie 2013, n-am mai rezistat așa că vă povestesc și vouă despre ei.

Înainte de toate, două vorbe despre conceptul Jazz Night Out pe care îl lansează Twin Arts cu această ocazie, este vorba de o platforma de evenimente si socializare ce va avea ca scop și rezultat promovarea unor concerte de jazz si blues, dar și organizarea de workshopuri, audiții sau întâlniri cu artiști străini.

Seara de jazz de la Sala Radio va fi deschisă de Vijay Iyer Trio în formula Vijay Iyer – pian, Marcus Gilmore- tobe, Stephan Crump- bass care vor prezenta publicului român cel mai recent material lansat, albumul Accelerando.

Vijay Iyer s-a născut în 1971 în New Yor, părinții lui fiind de origine indiană. A studiat muzica încă din copilărie, dar după 15 ani de vioară descoperă pianul ale cărui taine le va descoperi de unul singur. E pianist, compozitor și prodcător iar din 2014 va preda muzică la celebra Harvard University.

Muzica lui este un melanj subtil de jazz cu rock, soul, funk, muzică electronică, toate acestea fiind potențate de influențe și elemente din muzica tradițională indiană și nu numai.

Spre exemplificare, vă las cu concertul care m-a cucerit pe mine.

Jazz Night Out va continua pe 17 octombrie 2013 cu tânărul interpret armean Tigran Hamasyan. Născut în 1987 la Gyumri, al doilea oraș ca importanță din Armenia, tânărul Tigran locuiește din 2003 în New York. A urcat pe scenele de jazz din Europa încă de la vârsta de 13 ani și este considerat unul din cei mai importanți tineri pianiști de jazz ai momentului.

În esența muzicii sale se regăsesc influențe din muzica armenească tradițională, cu toate acestea farmecul și forța creațiilor lui Tigran stau în măiestria cu care îmbină și transcende genuri și stiluri, de la amintitele influențe armenești, la jazz clasic, folk, până la progressive rock.

Tigran Hamasyan își va prezenta la București noul album – Shadow Theater (ce va fi lansat pe 26 august) iar pe scena de la Sala Radio urmând să urce în formula de Quintet, alături de Areni Agbabian (voce), Charles Altura (chitara), Sam Minaie (bass) și Arthur Hnatek (tobe).

Mai jos vă propun clip-ul noului single Tigran Road Song, piesă ce se va regăsi pe albumul Shadow Theater.

Mai multe detalii despre artiști și despre programul evenimentului, puteți afla direct de la Twin Arts, eu vă mai spun doar că până pe 20 august biletele pot fi achiiționate la un preț promoțional (60, 100, 120 de lei, după aceea urmând să coste 75, 115, 135 de lei) și că primele 100 de bilete intră în concurs pentru 10 meet&greet cu artiștii.  Pentru a fi la curent cu ultimele detalii legate de Jazz Night Out urmăriți pagina de facebook Twin Arts.

JAZZ NIGHT OUT I cu Tigran–Shadow Theater şi Vijay Iyer Trio pe 17 octombrie 2013, la Sala Radio din București!

Trebuie să recunosc că în prima fază am mers mai degrabă pe mâna lui Vijay Iyer, după ce am ascultat un pic mai mult Tigran, mai ales bucăți de pe noul material, aștept cu la fel de multă curiozitate să îi ascult live pe amândoi.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.