Jocuri Online. Soccerproject.

July 21, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Cred ca toti cei care stau mai mult de cateva ore pe zi la calculator au fost tentati macar pentru o perioada de jocurile online.

Ma refer aici la joculetele banale de browser care iti permit sa te plimbi cu masina, sa joci fotbal, sa sari sau sa impusti chestii (nu e nici foarte complicat, nici nu dureaza foarte mult, perfect pentru o pauza la birou) dar si la jocurile de strategie cu mii sau zeci de mii de useri in care practic scopul e sa stai la calculator, sau online, cat mai mult, sau cat mai des, ca sa dai niste clickuri si sa ajungi cel mai tare. In functie de joc, mecanismul asta e ambalat mai mult sau mai putin atractiv.

Ca sa fiu politic corect, pentru ca vorbesc de jocurile online, amintesc si de clasicele shootere inaugurate de Doom, dar si de jocurile online cross-platform, MMORPG si alte ghidusii la care nu ma bag.

De curiozitate am cautat jocuri online pe Google. Am primit 15 milioane de raspunsuri. Varianta online games mi-a adus 500 de milioane de raspunsuri. E o chestie, in mai multe sensuri.

Am avut si eu o perioada in care jucam tot felul de joculete, pe cateva siteuri dedicate, dau nume pe privat.

Despre jocurile de strategie in general parerea mea e ca sunt amuzante pana in momentul in care ajungi sa te uiti la ceas si sa te panichezi ca nu esti online pentru urmatoarea simulare, pentru ca termina taranii de arat campu si trebe sa ii pui sa semene sau alte asemenea. Acum, ca avem internet mobil, problema asta e rezolvata. Putem sta tot timpul online!!!

Din 2005 joc Soccerproject, un manager online de fotbal. Primesti echipa, iti faci stadion, ii pui nocturna, construiesti birturi pentru ultrasi, dar si parcari pentru cetateni, mai ai si niste bani cu care sa incepi sa cumperi si sa vinzi jucatori. Desi de vreo doi ani (ceea ce inseamna 7-8 sezoane) am cam renuntat la performanta, si duc o viata lipsita de ambitie in ligile inferioare, pentru ca nu prea am gasit timpul si motivatia sa aloc 10 minute pe zi jocului, in seara asta am avut un acces de sentimentalism si am decis sa raman langa URBANTM pana se inchide jocul. Apropo de poza de mai sus, poate cel mai mare succes a fost castigarea campionatului organizat pe forum pentru echipele romanesti (in 2007)

Am mai jucat, extraordinar de stupidul La Brute, care vad ca mai exista! Partea amuzanta la jocul asta era ca poti sa iti provoci cunoscutii. Criteriile dupa care sunt castigate luptele nu au insa nicio noima.

Din lista asta, nu putea lipsi Travian. Am jucat cateva luni prin 2005 sau 2006, dar de la un punct incolo iti mananca tot timpul. Am cunoscut pe cineva care a castigat unul din servere, imaginea nu e deloc spectaculoasa pentru miile de ore pe care tre sa le aloci ca sa ajungi pana acolo.

E-Republik e poate unul din jocurile cele mai complexe, la categoria asta. Am jucat o perioada, cred ca am prins ceva schimbari de reguli sau de platforma si am decis ca timpul meu merita o cauza mai buna, oricat de tentant ar fi fost sa cuceresc Europa.

Inchei foarte scurta mea plimbare personala prin lumea jocurilor online cu o afirmatie, care nu imi apartine dar pe care o gasesc extrem de potrivita:

Cine nu are o pasiune, nu este om.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.