La revedere Nokia Lumia, la revedere Windows phone

August 8, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Retorice

Au trecut mai bine de patru ani de la primul meu articol despre telefoane mobile, devenite între timp exclusiv smartphones. Un lucru nu s-a schimbat de atunci, performanţele telefoanelor mă intereresează şi mă impresionează la fel de puţin.

Nokia_Lumia_520

Astăzi mă despart în mod oficial de Nokia Lumia 520 pe care l-am primit gratuit la o schimbare de abonament, l-am ţinut iniţial doar ca să îl încerc un pic, după care n-am mai avut nervi să revin la Nokia C6-1, care din păcate era deja depăşit şi dinb păcate pentru social media devenise deja aproape incomod.

Cu toate astea la nivel de detalii, de concepţie şi de finisaje vechiul Nokia dă clase industrialului Windows Phone. Pe scurt, n-a fost o relaţie foarte strânsă, dar nici nu m-am grăbit prea tare să scap de el şi pe de altă parte, accept că poate nu nici nu i-am acordat prea multe şanse lui Nokia Lumia.

Într-un context de împrejurări am ajuns la concluzia că vreau altceva, de ce nu un Samsung. Inţial am avut în vedere un Samsung Galaxy S4 Mini (nu, nu înţeleg utilitatea telefoanelor cât o tabletă…) până la urmă am ajuns la un Samsung Galaxy A3 despre care nu pot să spun momentan foarte multe, o să revin peste 1-2 ani.

Ca să fac o actualizare a consideraţiilor pe care le făceam acum 4 ani referitor la telefoanele mobile aş începe prin a spune că nu am devenit un mare utilizator al resurselor şi posibilităţilor oferite de noile tehnologii.

Spuneam atunci de internet, într-adevăr asta a rămas şi acum principalul atu, faptul că pot verifica, căuta oricând orice, că pot căuta oricând da de cineva pe facebook, mai puţin partea de mailuri.

Acum 4 ani îmi imaginam că poate voi aunge să scriu chiar şi articole pe Citadinul direct de pe mobil.

Realitatea e că e foarte departe de mine orice astfel de idee, sincer să fiu chiar şi discuţiile mai lungi pe chat prefer să le am pe tastatură şi nu pe touchscreen-ul telefonului.

Cât despre poze şi alte aplicaţii, da, poze mai fac din când în când, deşi nu sunt un pozar tocmai pasionat, în rest, aplicaţiile de vreme, google maps şi câte un joc sunt cam tot ce folosesc.

Nu de alta, dar telefonul e telefon, calculatorul e calculator.

Şi nu doar încă sau momentan.

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.